Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Smelt de boter en meng met de verkruimelde volkorenkoekjes. Verdeek het mengsel over een met bakpapier beklede springvorm (26 cm diameter) en druk goed aan. Zet 10 minuten in de oven.
3 Klop de room stijf met de suiker en de vanillesuiker. Schep er de plattekaas door. Week de gelatine 5 minuten in koud water en knijp uit.
4 Rasp de schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Verwarm het citroensap en los er de gelatine in op. Laat wat afkoelen en meng door de kaascrème, samen met de geraspte citroenschil.
5 Schik de vingerkoekjes of Madeira-koekjes met de goede kant langs de wand van de springvorm. Schep er de crème in. Zet ten minste 4 uur in de koelkast.
6 Ontvorm de taart op een schaal en bind er een lint omheen. Werk af met mini-marshmallows en eitjes.
2 Smelt de boter en meng met de verkruimelde volkorenkoekjes. Verdeek het mengsel over een met bakpapier beklede springvorm (26 cm diameter) en druk goed aan. Zet 10 minuten in de oven.
3 Klop de room stijf met de suiker en de vanillesuiker. Schep er de plattekaas door. Week de gelatine 5 minuten in koud water en knijp uit.
4 Rasp de schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Verwarm het citroensap en los er de gelatine in op. Laat wat afkoelen en meng door de kaascrème, samen met de geraspte citroenschil.
5 Schik de vingerkoekjes of Madeira-koekjes met de goede kant langs de wand van de springvorm. Schep er de crème in. Zet ten minste 4 uur in de koelkast.
6 Ontvorm de taart op een schaal en bind er een lint omheen. Werk af met mini-marshmallows en eitjes.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een echte snoeptaart waar niet alleen de kinderen dol gelukkig mee zijn..... Makkelijk om zelf te bereiden !
Ingrediënten
2 citroenen
500 g plattekaas
25 cl room
120 g boter
8 el suiker
2 zakjes vanillesuiker
16 g gelatine
250 g volkorenkoekjes (type Digestive)
1 pakje boudoirkoekjes (of Madeira-koekjes)
suikereitjes (gele en groene)
marshmallows (mini)
500 g plattekaas
25 cl room
120 g boter
8 el suiker
2 zakjes vanillesuiker
16 g gelatine
250 g volkorenkoekjes (type Digestive)
1 pakje boudoirkoekjes (of Madeira-koekjes)
suikereitjes (gele en groene)
marshmallows (mini)
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
springvorm met diameter 26 cm
springvorm met diameter 26 cm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492226
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle lekker
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid