Asperges met waterkerssabayon en gerookte zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/25/2022 - 09:34
Bereidingswijze
-Schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden. Kook ze gaar in licht gezouten water. Laat ze uitlekken en hou warm.
-Hou enkele takjes waterkers apart om te garneren. Snij de rest van de waterkers fijn.
-Klop met de mixer de eidooiers los in een kleine kom. Hang de kom boven een warmwaterbad en klop de eidooiers schuimig. Roer de visbouillon erdoor en blijf voortdurend kloppen tot een gebonden, schuimige saus.
-Klop de klontjes koude boter er één na één door. Haal de kom uit de bainmarie.
-Roer de waterkers erdoor. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
-Schik de asperges op de borden. Verdeel de zalm erover en schep er wat saus over.
-Werk af met een takje waterkers. Serveer onmiddellijk met de rest van de saus er apart bij.
Afbeelding
Asperges met waterkerssabayon en gerookte zalm
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht dat prima smaakt 
Ingrediënten
1 bosje waterkers
15 cl visfumet
20 dikke witte asperges
200 g gerookte zalm
3 eidooiers
50 g boter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1492219
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid