Smelt de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en 1 theelepel zout toe. Kook gedurende 10-15 minuten, totdat de uien doorschijnend en zacht zijn geworden.
Voeg de knoflook, gember en jalapeño toe. Sauteer 3-5 minuten, tot ze geurig en zacht zijn.
Voeg de Sriracha, pompoenpuree en groentebouillon toe en roer alles goed door elkaar. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat de soep 15-20 minuten sudderen, tot alle groenten volledig zijn afgebroken.
Terwijl de soep suddert, maak je de cilantro kokosroom: Voeg de gekoelde kokosroom toe aan een vloeistofmaatbeker of hoge, smalle bak, samen met de limoenrasp en de koriander. Gebruik een dompelmixer en mix tot de koriander volledig is afgebroken en de kokosroom lichtgroen van kleur is. Zet de koriandercrème in de koelkast tot u hem opdient.
Haal de soep van het vuur en roer de kokosmelk erdoor. Mix de soep met een mixer tot een gladde massa. Breng op smaak met de resterende theelepel zout. Roer het limoensap erdoor. Breng op smaak met meer zout, indien nodig.
Voor dit recept is een soepmaker handig.
1 eetlepel kokosolie
1 middelgrote witte ui, in blokjes gesneden
2 theelepels koosjer zout
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 verse gember, 7 cm geschild en geraspt
1 jalapeño, ontdaan van zaadjes en fijngehakt
2 theelepels sriracha
2 blikken ongezoete pompoenpuree
2 ½ kopjes groentebouillon (600 ml)
1 blikje volle kokosmelk