Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 C.
Kook de aardappels 5 min. in licht gezouten water en snij ze dan in blokjes.
Verhit de boter en stoof hierin de ui met de knoflook en paprika glazig.
Voeg de kip en broccoli toe en roerbak 8-10 min.
Schep de kruidenkaas erdoor en laat smelten.
Giet de melk erbij en laat 2 min. sudderen.
Breng op smaak met de peterselie, peper en zout.
Verdeel de aardappelblokjes over de bodem van de ovenschaal en schep het kip-groentenmengsel erop.
Bestrooi met de cheddar en zet 25 min. in de oven.
Garneer voor het serveren met de extra peterselie.
Kook de aardappels 5 min. in licht gezouten water en snij ze dan in blokjes.
Verhit de boter en stoof hierin de ui met de knoflook en paprika glazig.
Voeg de kip en broccoli toe en roerbak 8-10 min.
Schep de kruidenkaas erdoor en laat smelten.
Giet de melk erbij en laat 2 min. sudderen.
Breng op smaak met de peterselie, peper en zout.
Verdeel de aardappelblokjes over de bodem van de ovenschaal en schep het kip-groentenmengsel erop.
Bestrooi met de cheddar en zet 25 min. in de oven.
Garneer voor het serveren met de extra peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze smeuïge ovenschotel met aardappel, kip, broccoli, paprika en kruidenkaas kun je prima voorbereiden, zodat je hem alleen nog maar in de oven hoeft te zetten. Hij heeft een pittig cheddar-korstje.
Ingrediënten
800 gr. vastkokende aardappels, geschild
versgemalen peper
zout
20 gr. boter
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 groene paprika's in reepjes
2 kipfilets, in blokjes
200 gr. broccoliroosjes
240 gr. kruidenkaas
150 ml. melk
2 eetl. fijngehakte peterselie + extra om te garneren
60 gr. pittige cheddar, geraspt
versgemalen peper
zout
20 gr. boter
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 groene paprika's in reepjes
2 kipfilets, in blokjes
200 gr. broccoliroosjes
240 gr. kruidenkaas
150 ml. melk
2 eetl. fijngehakte peterselie + extra om te garneren
60 gr. pittige cheddar, geraspt
Hulpmiddelen & keukengerei
oven / ovenschaal, ingevet
Leuke tips
Brunch- en lunchgerecht voor 4 personen. Als hoofdgerecht voor 2 personen hoeveelheden beetje aanpassen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1489343
Homepage ID
2804699
Teller
0
Bron
Margriet
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid