Bereidingswijze
Spoel de rozijnen goed af en wel de rozijnen in warm water.
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onder-warmte).
Vet de cakevorm of de springvorm in en bedek de bodem eventueel met een velletje bakpapier (om lekken te voorkomen).
Meng de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en een snuf zout door elkaar.
Meng dan de losgeklopte eieren, de helft van de gesmolten roomboter en de kwark erdoor. Er ontstaat dan een stevig plakkerig deeg..
Giet de rozijnen af en schep deze door het deeg.
Doe het deeg in de vorm en bak de kwarkbol (kwarkbrood) in plm. 30 tot 45 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin. Test of het brood gaar is door er met een satéprikker in te steken, komt deze er schoon uit, dan is je kwarkbrood (bol) klaar.
Besmeer je brood na het bakken met de rest van de gesmolten boter en bestrooi met poedersuiker (als je dat wilt natuurlijk).
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onder-warmte).
Vet de cakevorm of de springvorm in en bedek de bodem eventueel met een velletje bakpapier (om lekken te voorkomen).
Meng de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en een snuf zout door elkaar.
Meng dan de losgeklopte eieren, de helft van de gesmolten roomboter en de kwark erdoor. Er ontstaat dan een stevig plakkerig deeg..
Giet de rozijnen af en schep deze door het deeg.
Doe het deeg in de vorm en bak de kwarkbol (kwarkbrood) in plm. 30 tot 45 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin. Test of het brood gaar is door er met een satéprikker in te steken, komt deze er schoon uit, dan is je kwarkbrood (bol) klaar.
Besmeer je brood na het bakken met de rest van de gesmolten boter en bestrooi met poedersuiker (als je dat wilt natuurlijk).
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Je kent vast de kwarkbollen die veel bakkers verkopen. Een kwarkbol is een luchtig brood, bijna een cake. Het deeg rijst door gebruik van bakpoeder. Er komt dus geen gistaan te pas en het brod hoeft niet te rijzen. Een heel gemakkelijk recept. De vulling bestaat onder andere uit (natuurlijk) kwark, en gewelde rozijnen. Heel lekker met boter en (poeder)suiker, maar ook met een plakje kaas of rauwe ham heel lekker.
Omdat ik een bol niet gemakkelijk vind om te verdelen heb ik de “kwarkbol” gebakken in een cakevorm.
Omdat ik een bol niet gemakkelijk vind om te verdelen heb ik de “kwarkbol” gebakken in een cakevorm.
Ingrediënten
200 gram rozijnen
250 gram bloem
15 gram bakpoeder ((1 zakje))
50 gram suiker
8 gram vanillesuiker ((1 zakje))
2 eieren (losgeklopt)
50 gram roomboter (ongezouten - gesmolten)
250 gram kwark (volle)
zout,
poedersuiker om te bestrooien
250 gram bloem
15 gram bakpoeder ((1 zakje))
50 gram suiker
8 gram vanillesuiker ((1 zakje))
2 eieren (losgeklopt)
50 gram roomboter (ongezouten - gesmolten)
250 gram kwark (volle)
zout,
poedersuiker om te bestrooien
Hulpmiddelen & keukengerei
beslagkom
mixer
Springvorm met een doorsnede van 20 cm of cakevorm 24 cm
kommetje of pannetje voor het smelten van de boter
mixer
Springvorm met een doorsnede van 20 cm of cakevorm 24 cm
kommetje of pannetje voor het smelten van de boter
Leuke tips
Lekker met boter en suiker of met kaas of rauwe ham.
Het brood is erg lekker als het nog een beetje warm is.
Je kunt het brood invriezen. Ik heb het brood in plakjes gesneden en steeds een paar plakjes tegelijk ingevroren.
Het brood is erg lekker als het nog een beetje warm is.
Je kunt het brood invriezen. Ik heb het brood in plakjes gesneden en steeds een paar plakjes tegelijk ingevroren.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1488141
Homepage ID
886977
Teller
43
Bron
https://www.eefkooktzo.nl/kwarkbol/
Drank
Uit
Bookmarked
-1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid