Bereidingswijze
- Laat de plakjes balderdeeg ontdooien
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rol de deegplakjes iets (vierkant) uit zodat ze een fractie dunner worden.
- Bak de plakjes ontbijtspek even knapperig op de koekenpand of in de magnetron
- Leg een plakje op elke punt van een plakje bladerdeeg'
- Klop de eieren en de melk tot een romig geheel
- Smelt een klontje boter in de koekenpan en bak de eieren in de koekenpan rul en nog niet helemaal gaar door
te blijven roeren tijdens het bakken.
- Roer er naar smaak crème fraiche en bieslook door (kan, moet niet maar wel erg lekker)
- Verdeel het ei over de 10 plakjes bladerdeeg.
- Leg er een plakje kaas op of bestrooi het met geraspte kaas.
- Vouw het plakje naar een driehoek en druk de zijkanten goed aan
- Bestrijk de bovenkant met melk en strooi er sesamzaadjes over
- Bak de driehoekjes circa 25 minuten in de oven goudbruin
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rol de deegplakjes iets (vierkant) uit zodat ze een fractie dunner worden.
- Bak de plakjes ontbijtspek even knapperig op de koekenpand of in de magnetron
- Leg een plakje op elke punt van een plakje bladerdeeg'
- Klop de eieren en de melk tot een romig geheel
- Smelt een klontje boter in de koekenpan en bak de eieren in de koekenpan rul en nog niet helemaal gaar door
te blijven roeren tijdens het bakken.
- Roer er naar smaak crème fraiche en bieslook door (kan, moet niet maar wel erg lekker)
- Verdeel het ei over de 10 plakjes bladerdeeg.
- Leg er een plakje kaas op of bestrooi het met geraspte kaas.
- Vouw het plakje naar een driehoek en druk de zijkanten goed aan
- Bestrijk de bovenkant met melk en strooi er sesamzaadjes over
- Bak de driehoekjes circa 25 minuten in de oven goudbruin
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is met plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Zelf bladerdeeg maken is wel lekkerder maar ook veel werk. En zoveel tijd had ik deze keer niet. Glutenvrij bladerdeeg moet ik nog eens uitproberen tzt.
De paar broodjes die overbleven zijn de volgende dag in de oven even opgewarmd en is er alsnog van gesmuld. Tja, er stond ook zoveel lekkers op tafel en wij waren maar met z'n zessen, waarvan twee personen glutenvrij eten.
De paar broodjes die overbleven zijn de volgende dag in de oven even opgewarmd en is er alsnog van gesmuld. Tja, er stond ook zoveel lekkers op tafel en wij waren maar met z'n zessen, waarvan twee personen glutenvrij eten.
Ingrediënten
10 plakjes bladerdeeg
10 plakjes ontbijtspek
4 a 5 eieren
5 en 2 eetlepels melk
1 a 2 el crème fraiche
bieslook
75 gr (geraspte) kaas
sesamzaad
zout en peper
klontje boter
bakpapier
10 plakjes ontbijtspek
4 a 5 eieren
5 en 2 eetlepels melk
1 a 2 el crème fraiche
bieslook
75 gr (geraspte) kaas
sesamzaad
zout en peper
klontje boter
bakpapier
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
oven
ovenplaat bekleed met bakpapier
deegroller
oven
ovenplaat bekleed met bakpapier
deegroller
Leuke tips
vast ook lekker met maanzaad, maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1486993
Homepage ID
841731
Teller
7
Bron
ook van dit recept weet ik niet precies waar het vandaan komt. Ik denk Pinterest.
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid