Bereidingswijze
- Neem een uitsteker of glas ter grootte van de bodem van je muffinvormpje
en steek uit de sneetjes brood 12 cirkels.
- Leg de broodrondjes onder in de muffinvorm.
- Bak het spek even kort op een koekenpan of op een keukenpapiertje in de magnetron
- Leg op elk broodrondje een plakje spek. Probeer het zo te schikken dat er nog een eitje in past.
- Breek een eitje boven elk muffinholletje. Zelf heb ik het ei eerst in een beker gedaan en voorzichtig in het
bakje gegoten, er daarbij voor zorgend dat de dooier heel op het geheel kwam te liggen. Eiwit dat overbleef ,
omdat anders het bakje overliep, heb ik bewaard voor de meringue.
- Plaats de muffinvorm in de oven en bak het ei in 15 tot 18 minuten totdat het eigeel gestold is en het eiwit niet
meer glazig is.
- Uit de oven halen en warm serveren.
en steek uit de sneetjes brood 12 cirkels.
- Leg de broodrondjes onder in de muffinvorm.
- Bak het spek even kort op een koekenpan of op een keukenpapiertje in de magnetron
- Leg op elk broodrondje een plakje spek. Probeer het zo te schikken dat er nog een eitje in past.
- Breek een eitje boven elk muffinholletje. Zelf heb ik het ei eerst in een beker gedaan en voorzichtig in het
bakje gegoten, er daarbij voor zorgend dat de dooier heel op het geheel kwam te liggen. Eiwit dat overbleef ,
omdat anders het bakje overliep, heb ik bewaard voor de meringue.
- Plaats de muffinvorm in de oven en bak het ei in 15 tot 18 minuten totdat het eigeel gestold is en het eiwit niet
meer glazig is.
- Uit de oven halen en warm serveren.
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Glutenvrij brood, ik kan het er nog niet echt mee vinden. Maar vooruit, deze keer maar weer eens een broodje gebakken omdat ik voor dit recept broodrondjes nodig had.
Ingrediënten
12 hele kleine eitjes
12 plakjes ontbijtspek
6 tot 12 sneetjes brood (kan wit of bruin zijn, gewoon of glutenvrij)
12 plakjes ontbijtspek
6 tot 12 sneetjes brood (kan wit of bruin zijn, gewoon of glutenvrij)
Hulpmiddelen & keukengerei
muffinvorm
ronde uitsteker of glas
oven
ronde uitsteker of glas
oven
Leuke tips
Indien nodig kun je er nog wat zout en peper op strooien.
Ideaal om oud brood lekker mee te maken. En het staat nog leuk ook.
Je kunt dit zowel met gewone witte of bruine boterhammen doen als met glutenvrije.
De schaal was snel leeg tijdens onze Paasbrunch. Iedereen vond ze lekker. Yeh!!!!
Ideaal om oud brood lekker mee te maken. En het staat nog leuk ook.
Je kunt dit zowel met gewone witte of bruine boterhammen doen als met glutenvrije.
De schaal was snel leeg tijdens onze Paasbrunch. Iedereen vond ze lekker. Yeh!!!!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1486991
Homepage ID
841731
Teller
0
Bron
geen idee, ik vermoed, lang geleden al, van internet
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid