Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Plaats de ovenbestendige pan in de oven om voor te verwarmen.
- Klop de eieren luchtig en schenk er beetje bij beetje de melk bij.
- Klop de glutenvrije bloem er beetje bij beetje door.
- Voeg een snufje zeezout toe.
- Haal de pan met ovenwanten of pannenlappen uit de oven.
- Laat de boter in de pan vallen en roer de pan rond zodat alles, inclusief de randen, goed ingevet wordt.
- Schenk het eimengsel in de pan en zet deze met een ovenwanten of pannenlappen aan terug.
- Bak de pannenkoek in 10 minuten gaar en goudbruin.
- Doe ondertussen de zure room, de mierikswortel en citroen in een kommetje.
- Roer door en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de pannenkoek uit de oven en plaats op het fornuis of een rekje.
- Verdeel de zalm of ham en avocado over de pannenkoek en schep de mierikswortel erbij.
- Sprenkel nog een beetje extra citroensap over de pannenkoek en breng, indien nodig, op smaak met nog
een beetje peper en eventueel zout.
- Zet de pan nog 10 minuten terug in de oven.
- Warm serveren, maar afgekoeld blijft het ook lekker
- Plaats de ovenbestendige pan in de oven om voor te verwarmen.
- Klop de eieren luchtig en schenk er beetje bij beetje de melk bij.
- Klop de glutenvrije bloem er beetje bij beetje door.
- Voeg een snufje zeezout toe.
- Haal de pan met ovenwanten of pannenlappen uit de oven.
- Laat de boter in de pan vallen en roer de pan rond zodat alles, inclusief de randen, goed ingevet wordt.
- Schenk het eimengsel in de pan en zet deze met een ovenwanten of pannenlappen aan terug.
- Bak de pannenkoek in 10 minuten gaar en goudbruin.
- Doe ondertussen de zure room, de mierikswortel en citroen in een kommetje.
- Roer door en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de pannenkoek uit de oven en plaats op het fornuis of een rekje.
- Verdeel de zalm of ham en avocado over de pannenkoek en schep de mierikswortel erbij.
- Sprenkel nog een beetje extra citroensap over de pannenkoek en breng, indien nodig, op smaak met nog
een beetje peper en eventueel zout.
- Zet de pan nog 10 minuten terug in de oven.
- Warm serveren, maar afgekoeld blijft het ook lekker
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoekend naar iets aparts kwam ik dit tegen. De, in het recept genoemde, mierikswortel lokte ook wel aan. Dat had ik nog nooit gegeen, denk ik :)
En zo in het recept, dat wat aangepast is bij het origineel, erg lekker.
En zo in het recept, dat wat aangepast is bij het origineel, erg lekker.
Ingrediënten
2 grote eieren
110 ml melk
60 gr glutenvrije bloem
100 gr flinterdun gesneden ham of zalm
dille
1 theelepel mierikswortel (potje)
1/2 bekertje zure room
1/2 citroen
1/2 avocado
(zwarte) peper
zeezout
klontje (room)boter
110 ml melk
60 gr glutenvrije bloem
100 gr flinterdun gesneden ham of zalm
dille
1 theelepel mierikswortel (potje)
1/2 bekertje zure room
1/2 citroen
1/2 avocado
(zwarte) peper
zeezout
klontje (room)boter
Hulpmiddelen & keukengerei
pan die in de oven mag en kan
oven
oven
Leuke tips
Als je de glutenvrije bloem vervangt door patentbloem gaat dat ook prima. Ik heb beide variaties voor de Paasbrunch gemaakt. Want ja, niet iedereen eet glutenvrij ;)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1486989
Homepage ID
841731
Teller
0
Bron
op internet, maar sorry, ik weet niet meer welke site. weer vergeten te noteren.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid