Bereidingswijze
Lemon Curd:
- rasp de citroenen
- pers het sap uit de citroenen
- verwarm de boter tot die net gesmolten is
- mix de eieren, suiker, citroensap en citroenrasp
- voeg deze vloeistof toe, beetje bij beetje, aan de boter
- verwarm het geheel 5 minuten in de magnetron en roer het elke minuut om met een vork
- bewaar de Lemon Curd in een af te sluiten glazen pot in de koelkast
(na gebruik op de kop in de koelkast bewaren.
Meringue:
- klop de eiwitten stijf met de mixer in een vetvrije kom
- voeg beetje bij beetje de suiker toe
Verdeel een laagje lemon curd over de sloffenbodem.
verdeel daar het eiwitmengsel over en brand het met een crème brulee brander mooi goudbruin.
omdat wij hem hebben gebakken voor de paasdagen hebben we er eitjes van chocolade over verdeeld.
- rasp de citroenen
- pers het sap uit de citroenen
- verwarm de boter tot die net gesmolten is
- mix de eieren, suiker, citroensap en citroenrasp
- voeg deze vloeistof toe, beetje bij beetje, aan de boter
- verwarm het geheel 5 minuten in de magnetron en roer het elke minuut om met een vork
- bewaar de Lemon Curd in een af te sluiten glazen pot in de koelkast
(na gebruik op de kop in de koelkast bewaren.
Meringue:
- klop de eiwitten stijf met de mixer in een vetvrije kom
- voeg beetje bij beetje de suiker toe
Verdeel een laagje lemon curd over de sloffenbodem.
verdeel daar het eiwitmengsel over en brand het met een crème brulee brander mooi goudbruin.
omdat wij hem hebben gebakken voor de paasdagen hebben we er eitjes van chocolade over verdeeld.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het recept van de sloffenbodem staat hier al ergens te lezen.
We gaan nu voor de topping, de erg lekkere topping :)
We gaan nu voor de topping, de erg lekkere topping :)
Ingrediënten
recept van de glutenvrije sloffenbodem is hier elders te vinden op mijn pagina .
voor de Lemon Curd:
110 gr ongezouten boter
3 eieren
225 gr suiker
3 citroenen
voor de Meringue:
2 eiwitten
70 gr kristalsuiker
voor de Lemon Curd:
110 gr ongezouten boter
3 eieren
225 gr suiker
3 citroenen
voor de Meringue:
2 eiwitten
70 gr kristalsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
vetvrije kom
mixer
crème brulee brander
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1486971
Homepage ID
841731
Teller
0
Bron
de slof van Rutger Bakt en de rest van een papiertje in mijn kladblok. Geen idee waar dat vandaan kwam.
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid