Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 120°C.
2 Kruid het vlees met peper en zout.
3 Hak de tijm en de laurier en plet de look: leg de tenen op een snijplank en duw ze plat met het lemmet van je mes. Je hoeft de schil niet te verwijderen.
4 Smelt de helft van de boter in de pan. Leg het vlees in de bruisende boter en laat het dichtschroeien.
5 Draai het vlees om, strooi er de look en de kruiden bij. Doe de rest van de boter in de pan.
6 Laat de bout vijf minuten verder braden en schep er regelmatig wat van het braadvocht over zodat het lam alle smaken kan opnemen.
7 Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Giet het braadvocht erover en bedek met aluminiumfolie.
8 Schuif de schotel in de oven en laat nog 30 minuten garen.
2 Kruid het vlees met peper en zout.
3 Hak de tijm en de laurier en plet de look: leg de tenen op een snijplank en duw ze plat met het lemmet van je mes. Je hoeft de schil niet te verwijderen.
4 Smelt de helft van de boter in de pan. Leg het vlees in de bruisende boter en laat het dichtschroeien.
5 Draai het vlees om, strooi er de look en de kruiden bij. Doe de rest van de boter in de pan.
6 Laat de bout vijf minuten verder braden en schep er regelmatig wat van het braadvocht over zodat het lam alle smaken kan opnemen.
7 Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Giet het braadvocht erover en bedek met aluminiumfolie.
8 Schuif de schotel in de oven en laat nog 30 minuten garen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een echte klassieker
Ingrediënten
1,5 kg lamsbout (zonder been)
200 g boter
15 tijm takjes
8 laurier blaadjes
8 knoflook teentjes
peper en zout
200 g boter
15 tijm takjes
8 laurier blaadjes
8 knoflook teentjes
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486853
Homepage ID
1090993
Teller
211
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid