Bereidingswijze
-Schil de komkommer, snijd hem middendoor en haal de zaadlijsten er uit. Rasp de komkommer vervolgens fijn.
-Dep de komkommer droog tussen keukenpapier. Meng de komkommer met fijngehakte munt en de Griekse yoghurt.
-Stoof de sjalotjes, de gember, de look en de chilipeper aan in een scheutje olie. Doe de helft in een potje en gebruik deze later voor de chutney. Voeg bij de andere helft in de pan het lamsgehakt. Doe de verse koriander en peterselie erbij.
-Maal of plet de specerijen. Rooster ze kort in een droge pan. Voeg vervolgens het potje met de sjalotjes, gember, look en chilipeper toe. Daarna mogen de blokjes mango en appel erbij. Verfris met het citroensap, het limoensap en gekonfijte citroen. Voeg ook de geweekte rozijnen met vocht en de honing toe. Doe er indien nodig extra water bij. Laat een kwartiertje pruttelen.
-Snijd het vel brickdeeg in twee tot een rechthoek. Leg op het deeg een lepeltje van het gehakt en smeer er een laagje gesmolten boter rond. Vouw er volgens driehoekjes van. Leg de samosa's op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats ze gedurende 10 Ć 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Serveer de samosa's met de dip van Griekse yogurt en de chutney.
-Dep de komkommer droog tussen keukenpapier. Meng de komkommer met fijngehakte munt en de Griekse yoghurt.
-Stoof de sjalotjes, de gember, de look en de chilipeper aan in een scheutje olie. Doe de helft in een potje en gebruik deze later voor de chutney. Voeg bij de andere helft in de pan het lamsgehakt. Doe de verse koriander en peterselie erbij.
-Maal of plet de specerijen. Rooster ze kort in een droge pan. Voeg vervolgens het potje met de sjalotjes, gember, look en chilipeper toe. Daarna mogen de blokjes mango en appel erbij. Verfris met het citroensap, het limoensap en gekonfijte citroen. Voeg ook de geweekte rozijnen met vocht en de honing toe. Doe er indien nodig extra water bij. Laat een kwartiertje pruttelen.
-Snijd het vel brickdeeg in twee tot een rechthoek. Leg op het deeg een lepeltje van het gehakt en smeer er een laagje gesmolten boter rond. Vouw er volgens driehoekjes van. Leg de samosa's op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats ze gedurende 10 Ć 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Serveer de samosa's met de dip van Griekse yogurt en de chutney.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een samosa is een gerecht uit de Indiase keuken en Pakistaanse keuken. Het is een driehoekig gefrituurd gebakje dat als voorgerecht of bijgerecht geserveerd wordt.
Ingrediƫnten
3 sjalotjes, fijngesnipperd
1 kleine gemberknol, geschild en geraspt
3 teentjes look, geplet
1 chilipeper, fijngehakt
250 gr lamsgehakt
1 el koriander, fijngehakt
1 el platte peterselie, fijngehakt
100 gr gesmolten boter
1 vel brickdeeg
1 komkommer
1 el munt, fijngehakt
125 gr Griekse yoghurt
3 kruidnagels
1 kl kardemom
1 kl keylime
1 kl korianderbolletjes
1 kl zwarte peperbolletjes
2 el geweekte rozijnen
1 mango, in blokjes
1 groene appel, in blokjes
1 limoen, het sap
1 citroen, het sap
1 kl gekonfijte citroen, fijngehakt
1 el honing
1 kleine gemberknol, geschild en geraspt
3 teentjes look, geplet
1 chilipeper, fijngehakt
250 gr lamsgehakt
1 el koriander, fijngehakt
1 el platte peterselie, fijngehakt
100 gr gesmolten boter
1 vel brickdeeg
1 komkommer
1 el munt, fijngehakt
125 gr Griekse yoghurt
3 kruidnagels
1 kl kardemom
1 kl keylime
1 kl korianderbolletjes
1 kl zwarte peperbolletjes
2 el geweekte rozijnen
1 mango, in blokjes
1 groene appel, in blokjes
1 limoen, het sap
1 citroen, het sap
1 kl gekonfijte citroen, fijngehakt
1 el honing
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1486823
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid