Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor het pizzadeeg. Kneed goed gedurende een vijftal minuutjes en laat vervolgens het een half uurtje deeg rusten onder een schone keukenhanddoek.
Meng alle ingrediënten voor de vulling.
Neem het pizzadeeg en snijd het in zes gelijke stukken. Rol met een deegroller een stukje uit tot een paar millimeter dikte.
Beleg het deeg met een laagje van het gehaktmengsel en plaats de pizza op een warme pizzasteen op de barbecue (+- 200 °C). Laat kort bakken.
Besprenkel de pizza net voor het serveren met enkele druppeltjes citroensap.
Meng alle ingrediënten voor de vulling.
Neem het pizzadeeg en snijd het in zes gelijke stukken. Rol met een deegroller een stukje uit tot een paar millimeter dikte.
Beleg het deeg met een laagje van het gehaktmengsel en plaats de pizza op een warme pizzasteen op de barbecue (+- 200 °C). Laat kort bakken.
Besprenkel de pizza net voor het serveren met enkele druppeltjes citroensap.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere Turkse pizza met lamsgehakt
Ingrediënten
Voor het deeg:
200 gr bloem
110 gr water
10 gr gist
10 gr olie
4 gr zout
Voor de vulling:
100 gr lamsgehakt
1 ui, fijngesnipperd
1 groene paprika, fijngehakt
1 rode paprika, fijngehakt
1 rood pepertje, zonder zaadjes, fijngehakt
2 teentjes look, fijngeperst
2 el peterselie, fijngehakt
1 kl paprikapoeder
Extra:
1 kl paprikapoeder
200 gr bloem
110 gr water
10 gr gist
10 gr olie
4 gr zout
Voor de vulling:
100 gr lamsgehakt
1 ui, fijngesnipperd
1 groene paprika, fijngehakt
1 rode paprika, fijngehakt
1 rood pepertje, zonder zaadjes, fijngehakt
2 teentjes look, fijngeperst
2 el peterselie, fijngehakt
1 kl paprikapoeder
Extra:
1 kl paprikapoeder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486821
Homepage ID
1090993
Teller
12
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid