Bereidingswijze
Versnij de lamsschouder in blokjes. Snij de rode uien, de wortelen, de courgette en de ananas in grove stukken.
Fruit de rode ui glazig in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens een teentje look, de wortelen en het lamsvlees toe. Laat even stoven. Breng op smaak de verse gember, het gemberpoeder, de gekonfijte gember, de mangocurry, de orange peper en de gemalen komijn.
Zorg voor een binding door 3 eetlepels tarwebloem toe te voegen. Zet het vlees en de kruiden goed onder mekaar en bevochtig vervolgens met water en kokosmelk.
Doe er nog een kaneelstokje en 3 limoenzestes bij. Kruid af met een snuifje zeezout.
Laat het geheel anderhalf uur stoven op een zacht vuurtje.
SERVEREN:
Doe als laatste de courgetteblokjes, de ananasblokjes, de witte bonen en enkele kerstomaatjes nog bij de curry. Werk af met 3 eetlepels yoghurt, enkele takjes koriander en 2 eetlepels honing.
Laat nog een kwartiertje garen alvorens te serveren.
Fruit de rode ui glazig in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens een teentje look, de wortelen en het lamsvlees toe. Laat even stoven. Breng op smaak de verse gember, het gemberpoeder, de gekonfijte gember, de mangocurry, de orange peper en de gemalen komijn.
Zorg voor een binding door 3 eetlepels tarwebloem toe te voegen. Zet het vlees en de kruiden goed onder mekaar en bevochtig vervolgens met water en kokosmelk.
Doe er nog een kaneelstokje en 3 limoenzestes bij. Kruid af met een snuifje zeezout.
Laat het geheel anderhalf uur stoven op een zacht vuurtje.
SERVEREN:
Doe als laatste de courgetteblokjes, de ananasblokjes, de witte bonen en enkele kerstomaatjes nog bij de curry. Werk af met 3 eetlepels yoghurt, enkele takjes koriander en 2 eetlepels honing.
Laat nog een kwartiertje garen alvorens te serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke stoofpot deze Indische curry met lam
Ingrediƫnten
1 kg lamsschouder
2 rode uien
2 wortelen
1 courgette
1 teentje look
1/4 ananas
2 cm gember, in dunne plakjes
2 el gemberpoeder
1 el gekonfijte gember
1 tl mangocurry
1tl orange pepper
1 tl gemalen komijn
3 el tarwebloem
250 ml water
250 ml kokosmelk
1 kaneelstokje
3 limoenzestes
3 el witte bonen
5 kerstomaatjes, gehalveerd
3 el yoghurt
enkele takjes koriander
1 el honing
peper - zout
olijfolie
2 rode uien
2 wortelen
1 courgette
1 teentje look
1/4 ananas
2 cm gember, in dunne plakjes
2 el gemberpoeder
1 el gekonfijte gember
1 tl mangocurry
1tl orange pepper
1 tl gemalen komijn
3 el tarwebloem
250 ml water
250 ml kokosmelk
1 kaneelstokje
3 limoenzestes
3 el witte bonen
5 kerstomaatjes, gehalveerd
3 el yoghurt
enkele takjes koriander
1 el honing
peper - zout
olijfolie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486819
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid