Ceik: cake met mascarpone en citroen afgewerkt met glazuur

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/2021 - 09:18
Bereidingswijze
-Besmeer de ovenschaal met zachte boter en bekleed met bakpapier.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Smelt de boter in een pan.
-Meng de mascarpone, de zeste en het sap van de citroen onder de boter.
-Klop de eieren luchtig op tot schuim. Voeg de suiker beetje bij beetje toe aan het eimengsel.
-Meng het botermengsel onder de eieren.
-Spatel de bloem onder het beslag en meng tot een cakebeslag.

-Giet het cakebeslag in de ovenschaal. Bak de cake ± 25 min in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Als er geen beslag meer aan de prikker hangt, is de cake gaar.
-Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.

-Steek met de uitsteekvorm eitjes uit de cake. En leg de ceik op een rooster.

-Maak glazuur door de bloemsuiker te mengen met een paar el water. Het glazuur moet dik lopend zijn.
-Voeg wat kleurstof toe aan het glazuur.
-Overgiet de cake met het glazuur en laat hard worden.

-Werk de ceik eventueel af met paasversiering
Afbeelding
Ceik: cake met mascarpone en citroen afgewerkt met glazuur
Ceik: cake met mascarpone en citroen afgewerkt met glazuur
Ceik: cake met mascarpone en citroen afgewerkt met glazuur
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze cake moet U ook eens proberen...misschien een idee voor Pasen ? 
Ingrediënten
4 eieren
200 g boter
50 g mascarpone
250 g fijne suiker
1 citroen
250 g zelfrijzende bloem
750 g bloemsuiker
voedingskleurstof
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
ovenschotel
uitsteekvormpje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1486795
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid