Bereidingswijze
- Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.
- Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
- Pers de halve citroen.
- Pluk de blaadjes van de takjes kervel.
Bereiding (ontdooitijd + 10 min.+ 20 min.)
1 Kook de asperges ± 10 min. gaar in lichtgezouten water.
2 Hou intussen 2 eetl. boter apart en smelt de rest in een pan op een zacht vuur. Klop de room half op (tot ongeveer de dikte van yoghurt).
3 Klop de eidooiers, het citroensap, 2 eetl. water en een snuifje zout los in een steelpan. Verwarm op een zacht vuur en blijf kloppen. Wordt de saus dikker en ziet u bij het kloppen de bodem van het pannetje, voeg dan beetje bij beetje en al kloppend de gesmolten boter toe. Roer de opgeklopte room onder de saus. Kruid met peper en eventueel wat zout.
4 Smelt 2 eetl. boter in een pan op een hoog vuur en wacht tot de boter lichtbruin wordt. Bak de sint-jakobsnoten 1 min. aan elke kant goudbruin. Kruid lichtjes met peper en zout.
Verdeel de asperges en de sint-jakobsnoten over de borden. Lepel er wat mousselinesaus over en werk af met de garnalen en de kervelblaadjes.
- Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
- Pers de halve citroen.
- Pluk de blaadjes van de takjes kervel.
Bereiding (ontdooitijd + 10 min.+ 20 min.)
1 Kook de asperges ± 10 min. gaar in lichtgezouten water.
2 Hou intussen 2 eetl. boter apart en smelt de rest in een pan op een zacht vuur. Klop de room half op (tot ongeveer de dikte van yoghurt).
3 Klop de eidooiers, het citroensap, 2 eetl. water en een snuifje zout los in een steelpan. Verwarm op een zacht vuur en blijf kloppen. Wordt de saus dikker en ziet u bij het kloppen de bodem van het pannetje, voeg dan beetje bij beetje en al kloppend de gesmolten boter toe. Roer de opgeklopte room onder de saus. Kruid met peper en eventueel wat zout.
4 Smelt 2 eetl. boter in een pan op een hoog vuur en wacht tot de boter lichtbruin wordt. Bak de sint-jakobsnoten 1 min. aan elke kant goudbruin. Kruid lichtjes met peper en zout.
Verdeel de asperges en de sint-jakobsnoten over de borden. Lepel er wat mousselinesaus over en werk af met de garnalen en de kervelblaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker
Ingrediënten
12 sint-jakobsnoten (diepvries)
125 g gepelde noordzeegarnalen
16 witte asperges
bosje kervel
0.5 bosjes
1/2 citroen
15 cl room (min. 30 % V.G.)
125 g ghee (geklaarde boter)
3 eierdooiers
peper en zout
125 g gepelde noordzeegarnalen
16 witte asperges
bosje kervel
0.5 bosjes
1/2 citroen
15 cl room (min. 30 % V.G.)
125 g ghee (geklaarde boter)
3 eierdooiers
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1486767
Homepage ID
1090993
Teller
44
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid