Bereidingswijze
Marinade voor het lamsvlees:
-snipper de blaadjes van 4 takken rozemarijn fijn.
-Meng met tijmnaaldjes van 3 takken, 2 gepelde en geperste tenen look, citroenzeste, 100 ml arachideolie, honing en mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
-Giet de marinade over de lamskoteletten en laat afgedekt 1 nacht in de koelkast marineren.
-'s Anderendaags: snij de courgette en aubergine in plakjes en smeer in met arachideolie.
-Verhit een grillpan en rooster de groenteschijven aan beide zijden gaar. Kruid met cayennepeper en zout. Plaats de gegrilde schijven in een ovenschotel.
-Smelt 50 g boter met 2 ansjovisfilets in een pan en zeef de boter met een fijne zeef over de groenten.
-Schil de aardappelen en was ze. Snij met een mandoline in flinterdunne schijfjes.
-Warm de oven voor op 190°C.
Pommes Anna:
-meng de aardappelschijfjes met zwarte peper, zout, de fijngehakte blaadjes van 2 takken rozemarijn, 20 g gesmolten boter, 1 gepelde en geperste teen look en geraspte Parmezaan.
-Vet 8 muffinvormen in met de overige boter.
-Maak torentjes van de aardappelen in de muffinvormen.
-Bak de aardappeltorentjes gedurende 1 u in de voorverwarmde oven. Dek ze af met aluminiumfolie als ze te bruin worden.
-Besprenkel de trostomaten in een ovenschotel met arachideolie. Kruid ze met zwarte peper, zout, suiker en balsamicoazijn.
-Plaats ze de laatste 10 min bij de aardappelen in de oven.
-Steek de gegrilde groenten ook nog even mee in de oven om weer op te warmen.
-Verhit een pan. Haal de lamskoteletten uit de marinade en bak 2 min aan beide zijden.
-Haal de koteletten uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
-Blus de pan met porto en laat voor ½ inkoken.
-Bevochtig vervolgens met kalfsfond.
-Laat, samen met 3 takken tijm en een geplette lookteen, inkoken op een zacht vuur tot ½. Kruid met zwarte peper en zout. Giet door een fijne zeef.
-Serveer de lamskoteletten met de gegrilde groenten, torentjes van ‘pommes Anna', trostomaten en overgiet met de portojus.
-snipper de blaadjes van 4 takken rozemarijn fijn.
-Meng met tijmnaaldjes van 3 takken, 2 gepelde en geperste tenen look, citroenzeste, 100 ml arachideolie, honing en mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
-Giet de marinade over de lamskoteletten en laat afgedekt 1 nacht in de koelkast marineren.
-'s Anderendaags: snij de courgette en aubergine in plakjes en smeer in met arachideolie.
-Verhit een grillpan en rooster de groenteschijven aan beide zijden gaar. Kruid met cayennepeper en zout. Plaats de gegrilde schijven in een ovenschotel.
-Smelt 50 g boter met 2 ansjovisfilets in een pan en zeef de boter met een fijne zeef over de groenten.
-Schil de aardappelen en was ze. Snij met een mandoline in flinterdunne schijfjes.
-Warm de oven voor op 190°C.
Pommes Anna:
-meng de aardappelschijfjes met zwarte peper, zout, de fijngehakte blaadjes van 2 takken rozemarijn, 20 g gesmolten boter, 1 gepelde en geperste teen look en geraspte Parmezaan.
-Vet 8 muffinvormen in met de overige boter.
-Maak torentjes van de aardappelen in de muffinvormen.
-Bak de aardappeltorentjes gedurende 1 u in de voorverwarmde oven. Dek ze af met aluminiumfolie als ze te bruin worden.
-Besprenkel de trostomaten in een ovenschotel met arachideolie. Kruid ze met zwarte peper, zout, suiker en balsamicoazijn.
-Plaats ze de laatste 10 min bij de aardappelen in de oven.
-Steek de gegrilde groenten ook nog even mee in de oven om weer op te warmen.
-Verhit een pan. Haal de lamskoteletten uit de marinade en bak 2 min aan beide zijden.
-Haal de koteletten uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
-Blus de pan met porto en laat voor ½ inkoken.
-Bevochtig vervolgens met kalfsfond.
-Laat, samen met 3 takken tijm en een geplette lookteen, inkoken op een zacht vuur tot ½. Kruid met zwarte peper en zout. Giet door een fijne zeef.
-Serveer de lamskoteletten met de gegrilde groenten, torentjes van ‘pommes Anna', trostomaten en overgiet met de portojus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker en makkelijk , wel eerst een nacht marineren
Ingrediënten
12 lamskoteletten
2 el mosterd
2 el vloeibare honing
6 takjes rozemarijn
7 takjes tijm
1 citroen
4 teentjes look
arachideolie
600 g Laurette-aardappelen
90 g boter
15 g Parmezaanse kaas
1 courgette
1 aubergine
2 ansjovisfilets
225 g tapastomaten
½ tl suikerklontjes
1 tl witte balsamicoazijn
100 ml port
220 ml kalfsfond
cayennepeper
2 el mosterd
2 el vloeibare honing
6 takjes rozemarijn
7 takjes tijm
1 citroen
4 teentjes look
arachideolie
600 g Laurette-aardappelen
90 g boter
15 g Parmezaanse kaas
1 courgette
1 aubergine
2 ansjovisfilets
225 g tapastomaten
½ tl suikerklontjes
1 tl witte balsamicoazijn
100 ml port
220 ml kalfsfond
cayennepeper
Hulpmiddelen & keukengerei
8 muffinvormpjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1486735
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid