Paascake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/26/2021 - 10:48
Bereidingswijze
-warm de oven voor op 175°C.

-Beboter en bebloem de bakvorm en zet opzij tot gebruik.
-Klop de suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snuifje zout door 300 g boter.
-Voeg de eieren toe en klop tot een luchtig beslag.
-Meng het bakpoeder met de bloem en roer door het beslag.
-Vul de bakvorm met het beslag.
-Zet in de voorverwarmde oven en bak 45 min.
-Haal uit de oven.
-Laat even afkoelen in de vorm voor het ontvormen.
Ganache:
-hak de chocolade fijn.
-Breng de room met 45 g boter aan de kook. Haal van het vuur en roer de chocolade eronder tot deze volledig gesmolten is.
-Giet de ganache over de tulband en laat opstijven in de koelkast.
Afwerking:
-warm de friteuse voor op 175°C.
-Trek de glass noodles uit elkaar.
-Leg een kleine portie in de warme olie tot deze gaat poffen.
-Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi onmiddellijk met 1 zakje vanillesuiker.
-Beleg het binnenste van de tulband met de gepofte noodles.
-Verdeel de paaseitjes erover.
Afbeelding
Paascake
Paascake
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Originele en lekkere paascake die makkelijk zelf te bereiden is 
Ingrediënten
300 g boter in blokjes
345 g bloem
220 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
15 g bakpoeder
5 eieren
90 ml room
150 g donkere chocolade
20 g glasnoedels
kleine paaseitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
tulbandvorm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1486733
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid