Aspergekroket met eiersalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/26/2021 - 10:42
Bereidingswijze
-Schil de asperges.
-Trek een aspergebouillon. Breng hiervoor de schillen van de asperges aan de kook in 1⁄2 l water en 1⁄2 l volle melk. Voeg 1 blokje kippen- of groentebouillon en een kruidentuiltje toe. Laat 1 u zachtjes koken en zeef.
-Laat inkoken tot er 300 ml overblijft en zeef weer.
-Week de gelatine in koud water.

-Snij de asperges in fijne stukjes.
-Bak de aspergestukjes beetgaar in 50 g boter.
-Voeg 50 g bloem toe en roer goed door.
-Voeg al roerend beetje bij beetje 300 ml aspergebouillon toe. Laat enkele min doorkoken.
-Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor.
-Meng de aspergestukjes, grijze garnalen en fijngesnipperde bieslook eronder.
-Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-Verdeel de massa over de bodem van de muffinvormen en plaats 30 min in de koelkast.

-Kook ondertussen 2 eieren hard. Laat afkoelen, pel en plet.
-Roer de zure room, mayonaise en fijngesnipperde platte peterselie eronder. Kruid met citroensap, zwarte peper en zout.
-Snij de cocktailtomaten in 4 en meng met de witte wijnazijn en olijfolie onder de gemengde salade. Kruid met zwarte peper en zout.

-Verwarm de friteuse voor op 180°C.

-Paneer de vulling nadat ze afgekoeld is. Haal eerst door de bloem, dan door 4 losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel. Herhaal de laatste twee stappen nogmaals.
-Frituur de aspergekroketten ± 2 min.
-Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

-Serveer met de eiersalade en gemengde salade.
Afbeelding
Aspergekroket met eiersalade
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere aspergekroket met eiersalade
Ingrediënten
1 bosje witte asperges
1 groentebouillonblokje
1 kruidenboeket
50 g boter
100 g bloem
2 g gelatineblaadje
6 eieren
200 g paneermeel
½ plantje bieslook
½ l volle melk
3 el zure room
125 g grijze Noordzeegarnalen
1 el mayonaise
sap van citroen
½ plantje bladpeterselie
100 g slamix
1 el wittewijnazijn
2 el olijfolie
100 g kerstomaatjes
nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
muffinvormpjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1486731
Homepage ID
1090993
Teller
6
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid