Pureetorentjes met rookworst en zoete saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/25/2021 - 21:28
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en hak de blaadjes grof.

Snij de rookworst in stukken en bak ze samen met de spekblokjes in boter goudbruin. Kruid met peper. Schep alles uit de pan.

Doe opnieuw wat boter in de pan en bak de rode uiringen glazig. Blus met de porto of wijn. Laat even inkoken. Voeg de confituur en chilisaus toe en laat indikken. Kruid met een snuf zout. Schep er de rookworst en spekjes onder.

Giet de aardappelen af en pureer ze. Voeg een klont boter, de melk en het ei toe en roer tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout en meng er de grof gehakte waterkers door.

Zet een serveerring op elk bord en schep er de puree in. Duw lichtjes aan. Verwijder de ring en schep er de warme rookworst met de zoete saus op en langs.
Afbeelding
Pureetorentjes met rookworst en zoete saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Origineel, lekker en niet moeilijk 
Ingrediënten
1 scheutje rode wijn (of porto)
200 gram gerookte spekblokjes
150 gram confituur (bessen)
3 eetlepels chilisaus (zoete)
400 gram rookworsten
80 milliliter melk
1 ei
2 rode uien (in dunne halve ringen)
800 gram aardappelen (bloemige)
2 bosjes waterkers
boter
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
serveerring
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486713
Homepage ID
1090993
Teller
258
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid