Bereidingswijze
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ham knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Kruid de kipfilet met peper en zout en bak in het achtergebleven vet goudbruin en gaar, in ongeveer 10 minuten. Controleer eventueel om zeker te weten dat ze gaar zijn. Haal de kipfilets uit de pan en laat ze ze op een bord, onder aluminiumfolie, rusten.
Snijd het brood in blokjes en doe ze samen met 2 eetlepels olijfolie, zout en eventueel rozemarijn in een afsluitbare zak en hussel goed door elkaar. Bak de croutons in het achtergebleven vet knapperig en bruin. Laat op een bord afkoelen.
Snijd het kontje van de sla en vervolgens het kropje in de breedte nogmaals doormidden. Was en droog de sla.
Hak de ansjovisfilets fijn en doe ze in een kommetje. Voeg hier 2 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel olijfolie, 1 theelepel Worcestersauce, peper en zout, 1 uitgeknepen teen knoflook en de zest van de gewassen citroen aan toe. Meng door elkaar.
Hak de kappertjes grof. Snijd de kipfilet in plakken en de ham grof (of versnipper met je handen).
Maak de borden of saladekom op door te starten met de sla en hierop de kip, ham, kappertjes, croutons en dressing te draperen. Maak af door met een aardappelschilmesje reepjes Parmezaanse kaas te maken.
Kruid de kipfilet met peper en zout en bak in het achtergebleven vet goudbruin en gaar, in ongeveer 10 minuten. Controleer eventueel om zeker te weten dat ze gaar zijn. Haal de kipfilets uit de pan en laat ze ze op een bord, onder aluminiumfolie, rusten.
Snijd het brood in blokjes en doe ze samen met 2 eetlepels olijfolie, zout en eventueel rozemarijn in een afsluitbare zak en hussel goed door elkaar. Bak de croutons in het achtergebleven vet knapperig en bruin. Laat op een bord afkoelen.
Snijd het kontje van de sla en vervolgens het kropje in de breedte nogmaals doormidden. Was en droog de sla.
Hak de ansjovisfilets fijn en doe ze in een kommetje. Voeg hier 2 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel olijfolie, 1 theelepel Worcestersauce, peper en zout, 1 uitgeknepen teen knoflook en de zest van de gewassen citroen aan toe. Meng door elkaar.
Hak de kappertjes grof. Snijd de kipfilet in plakken en de ham grof (of versnipper met je handen).
Maak de borden of saladekom op door te starten met de sla en hierop de kip, ham, kappertjes, croutons en dressing te draperen. Maak af door met een aardappelschilmesje reepjes Parmezaanse kaas te maken.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een slankere Ceasar salade met onder meer yoghurt en citroenzest. Erg lekker als lunch, lichte maaltijd en natuurlijk als voorgerecht voor Pasen!
https://chivanne.nl/frisse-caesar-salade/
https://chivanne.nl/frisse-caesar-salade/
Ingrediënten
200 gram kipfilet
3 plakken Schwarzwalder Schinken
2 of 3 little gem sla, of 1 grote Romainesla
Parmezaanse kaas
2 theelepels kappertjes
3 ansjovisfilets
2 eetlepels yoghurt (liefst Griekse of volle yoghurt)
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel worcestershiresaus
1 teentje knoflook
1 citroen
brood
optioneel: 2 takjes verse rozemarijn voor croutons
olijfolie
peper en zout
3 plakken Schwarzwalder Schinken
2 of 3 little gem sla, of 1 grote Romainesla
Parmezaanse kaas
2 theelepels kappertjes
3 ansjovisfilets
2 eetlepels yoghurt (liefst Griekse of volle yoghurt)
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel worcestershiresaus
1 teentje knoflook
1 citroen
brood
optioneel: 2 takjes verse rozemarijn voor croutons
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1486567
Homepage ID
2925241
Teller
1
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid