Pasta met lamsbolognaise

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/19/2021 - 09:07
Bereidingswijze
Pel de uien en fruit ze aan in een beetje olie. Voeg er het lamsgehakt bij en bak tot alles mooi bruin ziet. Roer goed los met een vork of lepel.

Kruid met peper en zout, eventueel met oregano of naar eigen believen met andere kruiden. Bestrooi met een weinig bloem voor de binding van de saus.

Snij de ontpitte en gepelde tomaten in blokjes en voeg ze toe aan het vlees. Voeg ook de tomatenpuree toe. Bevochtig met wat water. Breng het geheel aan de kook, en laat een halfuurtje zachtjes trekken. Kruid bij naar smaak.

Kook de pasta in goed gezouten water. Wanneer de pasta beetgaar is, giet je deze af, en besprenkel je die met een geutje olijfolie om het kleven tegen te gaan.

Schep wat op het bord. Schik er de pasta op, en bestrooi met parmezaanschilfers. Besprenkel nog even met goede olijfolie.

Afbeelding
Pasta met lamsbolognaise
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker gerecht van sterrenchef Johan Segers  ( 't Fornuis)
Ingrediënten
400 g pasta
2 uien
3 el tomatenpuree
8 gepelde tomaten
600 g lamsgehakt
kruiden naar smaak: oregano, tijm, basilicum,...
bloem
parmezaanschilfers
olijfolie
peper
zout
Leuke tips
We gebruiken bij dit gerecht best niet te veel extra kruiden want het lamsgehakt is van zichzelf al zeer smaakvol.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486509
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid