Bereidingswijze
Snij 12 mooie dunne plakken van de mango . Leg ze even apart.
Snij de rest van de mango in hele kleine blokjes. Meng 1 eetlepel sinaasappelsap door de blokjes mango.
Maak de sla aan met de dressing.
Leg op ieder bord 3 plakjes mango en 6 plakjes kipfilet plus een hoopje sla met dressing (zie foto).
Verdeel wat blokjes mango, gedroogde tomaatjes en wat kleine stukjes Boursin over de kipfilet. (De Boursin moet goed koud zijn om het goed te kunnen verbrokkelen).
Garneer de borden met at extra blokjes mango.
Snij de rest van de mango in hele kleine blokjes. Meng 1 eetlepel sinaasappelsap door de blokjes mango.
Maak de sla aan met de dressing.
Leg op ieder bord 3 plakjes mango en 6 plakjes kipfilet plus een hoopje sla met dressing (zie foto).
Verdeel wat blokjes mango, gedroogde tomaatjes en wat kleine stukjes Boursin over de kipfilet. (De Boursin moet goed koud zijn om het goed te kunnen verbrokkelen).
Garneer de borden met at extra blokjes mango.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit heerlijke voorgerecht kwam ik tegen op de site van "Brendakookt". Afgelopen zaterdag gemaakt bij een etentje met onze buren. Iedereen was verrukt. Lekker licht dus uitstekend geschikt voor een (Paas)-dineetje. Ik heb het recept een klein beetje aangepast. Brenda gebruikt gerookte kipfollade. Ik heb gebraden kiprollade (vleeswaar) van de slager gebruikt. Brenda pureert een deel van de mango, dat heb ik niet gedaan. Wil je ook Brenda's recept weten? De bron staat vermeld.
Ingrediënten
24 dunne plakjes gebraden kipfilet ( plm. 200 gram vleeswaar)
1 rijpe mango
1 eetlepel sinaasappelsap
2 gedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt in kleine stukjes
2 eetlepels Boursin Sjalot en Bieslook (goed koud)
Plm. 50 gram gemengde rucola sla
Dressing voor de sla
½ eetlepel witte balsamicoazijn
1 ½ eetlepel goede olijfolie
Peper, zout
2 theelepels honing
1 rijpe mango
1 eetlepel sinaasappelsap
2 gedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt in kleine stukjes
2 eetlepels Boursin Sjalot en Bieslook (goed koud)
Plm. 50 gram gemengde rucola sla
Dressing voor de sla
½ eetlepel witte balsamicoazijn
1 ½ eetlepel goede olijfolie
Peper, zout
2 theelepels honing
Hulpmiddelen & keukengerei
borden
Leuke tips
Ik had nog mangoblokjes over waar ik nog iets anders mee ga doen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1486433
Homepage ID
886977
Teller
13
Bron
https://brendakookt.nl/2014/12/15/carpaccio-van-kipfilet-met-mango/
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid