Kippensoep met peterseliepesto

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/27/2021 - 06:40
Bereidingswijze
-Was de prei en snijd in ringen en de wortelen in plakjes.
-Bak ze samen kort in wat olijfolie. Voeg de kippenbouten toe en schenk er de bouillon bij. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 45 minuten sudderen.

-Haal de kippenbouten uit de bouillon en pluk het vlees van het bot. Spoel de witte bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.
-Doe het vlees, samen met de witte bonen terug in de bouillon en laat nog even goed doorwarmen.

Maak de pesto :

-Doe de peterselie, samen met de walnoten, gepelde look, het citroensap en een scheutje olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper.
-Schenk de soep in kommen en werk af met een lepel pesto.

Serveer met het brood.
Afbeelding
Kippensoep met peterseliepesto
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Graag eens kippensoep die net dat tikkeltje anders is? Werk de kommetjes af met zelfgemaakte groene pesto voor een heerlijk extraatje. 
Ingrediënten
4 kippenbouten
1,5 l groentebouillon
2 stengels prei
2 wortelen
300 g witte bonen
4 sneetjes volkorenbrood
handvol krulpeterselie
30 g walnoten
1 teentje knoflook
2 el citroensap
olijfolie
peper
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1486067
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid