Bereidingswijze
Maak het zanddeeg:
-Doe de patisseriebloem en het amandelpoeder in een grote mengkom en voeg de koude blokjes boter toe. Meng met je handen tot je een soort broodkruim krijgt.
-Voeg de suiker toe, meng kort. Voeg als laatste het ei toe. Meng het deeg tot je een mooi geheel krijgt en wikkel het zanddeeg in plasticfolie. Plaats minstens 1 uur in de koelkast.
-Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot 4 mm dikte. Rol het deeg over je deegrol en rol zachtjes over een ronde gekartelde springvorm. Plaats in de koelkast, klaar voor gebruik.
Voor de vulling:
-Plet de gekookte zoete aardappelen tot een puree. Voeg de zachte boter, donkerbruine suiker, volle room en vanille-extract toe. Klop met een elektrische mixer tot een glad beslag.
-Spatel de patisseriebloem, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, gemalen kruidnagel, korianderpoeder en zout eronder. Stort de vulling over je zanddeeg en strijk mooi glad. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180° graden hetelucht voor 35 minuten.
Werk de zoete aardappeltaart af met slagroom en wat kaneel.
-Doe de patisseriebloem en het amandelpoeder in een grote mengkom en voeg de koude blokjes boter toe. Meng met je handen tot je een soort broodkruim krijgt.
-Voeg de suiker toe, meng kort. Voeg als laatste het ei toe. Meng het deeg tot je een mooi geheel krijgt en wikkel het zanddeeg in plasticfolie. Plaats minstens 1 uur in de koelkast.
-Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot 4 mm dikte. Rol het deeg over je deegrol en rol zachtjes over een ronde gekartelde springvorm. Plaats in de koelkast, klaar voor gebruik.
Voor de vulling:
-Plet de gekookte zoete aardappelen tot een puree. Voeg de zachte boter, donkerbruine suiker, volle room en vanille-extract toe. Klop met een elektrische mixer tot een glad beslag.
-Spatel de patisseriebloem, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, gemalen kruidnagel, korianderpoeder en zout eronder. Stort de vulling over je zanddeeg en strijk mooi glad. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180° graden hetelucht voor 35 minuten.
Werk de zoete aardappeltaart af met slagroom en wat kaneel.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere taart van zoete aardappelen
Ingrediënten
Voor het zanddeeg:
180 gr patisseriebloem
40 gr amandelpoeder
120 gr koude boter, in blokjes
30 gr zeer fijne kristalsuiker
1 ei
Voor de vulling:
400 gr gekookte zoete aardappelen (+- 2 stuks)
100 gr zachte boter
130 gr donkerbruine suiker
40 gr volle room
2 eieren
60 gr patisseriebloem
1 tl vanille-extract
1 el kaneel
1 tl gemberpoeder
1 tl nootmuskaat
0,5 tl gemalen kruidnagel
0,5 tl korianderpoeder
1 snuifje zout
slagroom
kaneel
180 gr patisseriebloem
40 gr amandelpoeder
120 gr koude boter, in blokjes
30 gr zeer fijne kristalsuiker
1 ei
Voor de vulling:
400 gr gekookte zoete aardappelen (+- 2 stuks)
100 gr zachte boter
130 gr donkerbruine suiker
40 gr volle room
2 eieren
60 gr patisseriebloem
1 tl vanille-extract
1 el kaneel
1 tl gemberpoeder
1 tl nootmuskaat
0,5 tl gemalen kruidnagel
0,5 tl korianderpoeder
1 snuifje zout
slagroom
kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
deegrol
1 ronde gekartelde springvorm
1 ronde gekartelde springvorm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1482865
Homepage ID
1090993
Teller
12
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid