Een vrolijk, herfstig pompoensoepje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/20/2020 - 11:52
Bereidingswijze
1. Snijd de pompoen in kwarten en schil ze
2. Snijd daarna de pompoen in blokjes van ongeveer 2 cm
3. Schil en snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes
4. Snijd de prei door de helft en spoel goed schoon, snijd hierna in halve ringen
5. Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook en prei toe, bak dit ongeveer 3 minuten tot de ui glazig wordt (let op dat de knoflook niet verkleurd, dan wordt hij bitter)
6. Voeg de pompoen toen en bak dit 5 minuten op laag vuur mee
7. Voeg kruiden toe en bak nog 1 minuut
8. Voeg de bouillon toe en laat een half uurtje zachtjes koken tot de pompoen zacht is
9. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de kookroom toe, mix nog een keer

Klaar is je soep
Afbeelding
Een vrolijk, herfstig pompoensoepje
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In de herfst eten wij graag pompoensoep, het leuke is dat je er enorm mee kan variƫren. Voor door te spelen met verschillende kruiden. Leuke weetjes over pompoenen en over deze soep kan je hier vinden: http://puur-koken.nl
Ingrediƫnten
Anderhalve kilo pompoen (vraag de boer naar een lekker soort als er meerdere soorten zijn, anders is een flespompoen altijd goed)
1 liter groentebouillon
1 grote winterwortel
1 kleine prei
1 ui
2 teentjes knoflook
1/2 theelepel cayennepeper
2 flinke theelepels kerrie
1 theelepel komijn
150 ml kookroom
Olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1482163
Homepage ID
2961231
Teller
412
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
PuurKoken81
Gelegenheid