Bereidingswijze
Haal het deeg 15 minuten voordat je gaat koken uit de koelkast en laat in de verpakking op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor naar 180 graden hete lucht.
Vet een quiche- of taartvorm in en bekleed met het deeg. Prik er gaatjes in met een vork. Vul de vorm met het blind bak vulsel (niet aanduwen!) en bak de taart 15 minuten voor. Haal uit de oven, laat een beetje afkoelen en verwijder de vulling. Dit is even een karweitje.
Schil de peren, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in kleine stukken van ongeveer 1 bij 1 cm en 0,5 cm dik. Verhit de klont roomboter in een koekenpan en voeg de stukken peer toe. Giet er 2 eetlepels honing bij en laat de peer met de deksel op de pan op laag vuur 5 minuten karamelliseren (een beetje).
In de tussentijd was je de witlof, snijd je hem in de lengte doormidden en verwijder je de harde kern. Zet het vuur van de peren hoog en voeg de witlof toe. Bak al omscheppend totdat de witlof zijn vocht grotendeels heeft verloren en dit verdampt is. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Rooster de pijnboompitjes goudbruin en doe over in een grote kom. Snijd de ham in kleine stukjes en doe erbij. Voeg hieraan de eieren, roomkaas en peper en zout toe en meng door elkaar. Nu kun je het peer-witlof mengsel erbij doen en alles met elkaar vermengen.
Giet over in de quiche- taartvorm en bak in ongeveer 30 minuten af. Controleer of het mengsel gestold is en laat anders nog 5 minuten langer bakken. Laat wat afkoelen voordat je hem serveert. Lauw is hij het lekkerst.
Vet een quiche- of taartvorm in en bekleed met het deeg. Prik er gaatjes in met een vork. Vul de vorm met het blind bak vulsel (niet aanduwen!) en bak de taart 15 minuten voor. Haal uit de oven, laat een beetje afkoelen en verwijder de vulling. Dit is even een karweitje.
Schil de peren, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in kleine stukken van ongeveer 1 bij 1 cm en 0,5 cm dik. Verhit de klont roomboter in een koekenpan en voeg de stukken peer toe. Giet er 2 eetlepels honing bij en laat de peer met de deksel op de pan op laag vuur 5 minuten karamelliseren (een beetje).
In de tussentijd was je de witlof, snijd je hem in de lengte doormidden en verwijder je de harde kern. Zet het vuur van de peren hoog en voeg de witlof toe. Bak al omscheppend totdat de witlof zijn vocht grotendeels heeft verloren en dit verdampt is. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Rooster de pijnboompitjes goudbruin en doe over in een grote kom. Snijd de ham in kleine stukjes en doe erbij. Voeg hieraan de eieren, roomkaas en peper en zout toe en meng door elkaar. Nu kun je het peer-witlof mengsel erbij doen en alles met elkaar vermengen.
Giet over in de quiche- taartvorm en bak in ongeveer 30 minuten af. Controleer of het mengsel gestold is en laat anders nog 5 minuten langer bakken. Laat wat afkoelen voordat je hem serveert. Lauw is hij het lekkerst.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een beetje gek maar wel lekker is hoe ik deze zoet-hartige witlof-peren quiche omschrijf! Een ideaal gerecht om (voor) te bereiden voor een brunch! Met Pasen zou hij het erg goed doen!
https://chivanne.nl/witlof-peren-quiche/
https://chivanne.nl/witlof-peren-quiche/
Ingrediƫnten
300 gram vers Quiche- & Taartdeeg rond (Tante Fanny)
185 gram roomkaas met knoflook en kruiden (Philadelphia)
400 gram witlof
300 gram conference peren
150 gram coburgerham
4 eieren
30 gram roomboter
2 eetlepels honing
2 eetlepels pijnboompitten
peper en zout
185 gram roomkaas met knoflook en kruiden (Philadelphia)
400 gram witlof
300 gram conference peren
150 gram coburgerham
4 eieren
30 gram roomboter
2 eetlepels honing
2 eetlepels pijnboompitten
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
blind bak vulling
ronde quiche of taartvorm
ronde quiche of taartvorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1481907
Homepage ID
2925241
Teller
61
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Gelegenheid