Bereidingswijze
Maak de champignons schoon. Snij grote champignons in tweeën.
Verwarm de olie in een steelpan en fruit de knoflook er op een matige wamtebron plm. 2 minuten.
Blus af met het water. Voeg de balsamicoazijn, verkruimelde bouillontablet, honing en takjes tijm en rozemarijn (die je het beste kunt toevoegen in een theebuideltje of thee-ei) en breng alles aan de kook.
Voeg de champignons toe en laat de champignons plm. 5 minuten zachtjes koken tot ze wat zachter zijn geworden.
Zet de champignons samen met de marinade minimaal 4 uur weg op een koele plek.
Door het marineren slinken de champignons.
Verwarm de olie in een steelpan en fruit de knoflook er op een matige wamtebron plm. 2 minuten.
Blus af met het water. Voeg de balsamicoazijn, verkruimelde bouillontablet, honing en takjes tijm en rozemarijn (die je het beste kunt toevoegen in een theebuideltje of thee-ei) en breng alles aan de kook.
Voeg de champignons toe en laat de champignons plm. 5 minuten zachtjes koken tot ze wat zachter zijn geworden.
Zet de champignons samen met de marinade minimaal 4 uur weg op een koele plek.
Door het marineren slinken de champignons.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gemarineerde champignons kun je al lang tevoren maken. Daar worden we alleen maar lekkerder van. Lekkere tapas, antipasta en borrelhapje. Ook heel lekker door een salade.
De champignons moeten minimaal 4 uur marineren en worden koud geserveerd.
De champignons moeten minimaal 4 uur marineren en worden koud geserveerd.
Ingrediënten
250 gram kleine champignons
1 eetlepel olijfolie
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1/2 dl water
5 eetlepels (donkere) balsamicoazijn
1 takje rozemarijn of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 takje tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
1 kruidenbouillontablet, verkruimeld
1/2 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel olijfolie
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1/2 dl water
5 eetlepels (donkere) balsamicoazijn
1 takje rozemarijn of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 takje tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
1 kruidenbouillontablet, verkruimeld
1/2 eetlepel vloeibare honing
Hulpmiddelen & keukengerei
(steel)pannetje
chaltje voor de champignons
chaltje voor de champignons
Leuke tips
Lekker bij een glaasje wijn, samen met dunne plakjes salami of rauwe ham..
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1480369
Homepage ID
886977
Teller
1043
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid