Bereidingswijze
Taboulé:
-kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Spoel in koud water en laat goed uitlekken.
-Snijd de komkommer in halve schijfjes en de feta in blokjes.
-Voeg ze toe aan de couscous samen met de olijfolie, plukjes dille, peper, zout en - naar eigen smaak - citroensap.
Tzatziki:
-rasp de komkommer met de grove kant van de rasp. Bestrooi hem met zout en pers er zoveel mogelijk water uit.
-Meng met de yoghurt, de gehakte dille, de geperste teentjes knoflook en naar eigen smaak ook wat citroensap. Kruid bij.
Muntsaus:
-mix de muntblaadjes, de peterselieblaadjes, de olie, de azijn en de geperste teentjes knoflook fijn met de mixer. Kruid met peper en zout.
-Wil je ook minibloemkolen en/of miniromanesco grillen? Snijd ze eerst in parten, kook ze 2 min. in gezouten kokend water en laat ze in koud water schrikken.
-Snijd de courgettes in partjes, schil de wortelen en halveer ze. Smeer alle groenten lichtjes in met olie. Kruid ze met peper en zout.
Kruidenmix voor het vlees:
-meng alle opgelijste ingrediënten.
-Meng het lamsgehakt met de grofgehakte pistachenoten, de paprika, de komijn, peper en zout. Verdeel de bereiding in 8. Maak kleine burgers en steek 2 kleine houten prikkers in elke burger.
-Smeer de burgers en de merguezworsten in met olijfolie.
-Snijd de lamsnoten in blokjes en rijg ze op kleine satéstokjes.
-Breng de lamsnoten, de lage ribben en de mignonettes op smaak met de kruidenmix.
-Rooster het vlees en de groenten op een grote grill, op de barbecue of onder de ovengrill.
Dien ze op met de taboulé, de tzatziki en de muntsaus.
-kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Spoel in koud water en laat goed uitlekken.
-Snijd de komkommer in halve schijfjes en de feta in blokjes.
-Voeg ze toe aan de couscous samen met de olijfolie, plukjes dille, peper, zout en - naar eigen smaak - citroensap.
Tzatziki:
-rasp de komkommer met de grove kant van de rasp. Bestrooi hem met zout en pers er zoveel mogelijk water uit.
-Meng met de yoghurt, de gehakte dille, de geperste teentjes knoflook en naar eigen smaak ook wat citroensap. Kruid bij.
Muntsaus:
-mix de muntblaadjes, de peterselieblaadjes, de olie, de azijn en de geperste teentjes knoflook fijn met de mixer. Kruid met peper en zout.
-Wil je ook minibloemkolen en/of miniromanesco grillen? Snijd ze eerst in parten, kook ze 2 min. in gezouten kokend water en laat ze in koud water schrikken.
-Snijd de courgettes in partjes, schil de wortelen en halveer ze. Smeer alle groenten lichtjes in met olie. Kruid ze met peper en zout.
Kruidenmix voor het vlees:
-meng alle opgelijste ingrediënten.
-Meng het lamsgehakt met de grofgehakte pistachenoten, de paprika, de komijn, peper en zout. Verdeel de bereiding in 8. Maak kleine burgers en steek 2 kleine houten prikkers in elke burger.
-Smeer de burgers en de merguezworsten in met olijfolie.
-Snijd de lamsnoten in blokjes en rijg ze op kleine satéstokjes.
-Breng de lamsnoten, de lage ribben en de mignonettes op smaak met de kruidenmix.
-Rooster het vlees en de groenten op een grote grill, op de barbecue of onder de ovengrill.
Dien ze op met de taboulé, de tzatziki en de muntsaus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker deze feestmaaltijd die we voorzien van zelfgemaakte taboulé- tzatziki en muntsaus . Lekker op de grill, of op de BBQ
Ingrediënten
4 merguezworstjes
50 g gedopte pistachenoten
2 dl olijfolie
1/2 koffielepel paprikapoeder
1/2 koffielepel komijnpoeder
peper en zout
1 komkommer (voor de tzatziki)
8 lamsmignonnette
200 g feta (voor de taboulé feta)
2 teentjes knoflook (voor de muntsaus)
300 g parelcouscous (voor de taboulé feta)
1 bussel dille (voor de taboulé feta)
200 g griekse yoghurt (voor de tzatziki)
1 citroen (voor de tzatziki)
1 bussel dille (voor de tzatziki)
8 cl Xeres-azijn (voor de muntsaus)
2 teentje knoflook (voor de tzatziki)
12 cl olijfolie (voor de muntsaus)
1/2 bussel bladpeterselie (voor de muntsaus)
1/2 bussel munt (voor de muntsaus)
4 el olijfolie (voor de taboulé feta)
1 kl gedroogde tijm (voor het vlees)
1 komkommer (voor de taboulé feta)
1 citroen (voor de taboulé feta)
1 kl gedroogde oregano (voor het vlees)
1 kl gedroogde basilicum (voor het vlees)
1 el gemalen zwarte peper (voor het vlees)
2 el knoflookpoeder (voor het vlees)
2 el zout (voor het vlees)
2 kg groenten naar keuze
400 g lamsgehakt zonder kruiden
4 lage lamsribben
200 g lamsnoot
50 g gedopte pistachenoten
2 dl olijfolie
1/2 koffielepel paprikapoeder
1/2 koffielepel komijnpoeder
peper en zout
1 komkommer (voor de tzatziki)
8 lamsmignonnette
200 g feta (voor de taboulé feta)
2 teentjes knoflook (voor de muntsaus)
300 g parelcouscous (voor de taboulé feta)
1 bussel dille (voor de taboulé feta)
200 g griekse yoghurt (voor de tzatziki)
1 citroen (voor de tzatziki)
1 bussel dille (voor de tzatziki)
8 cl Xeres-azijn (voor de muntsaus)
2 teentje knoflook (voor de tzatziki)
12 cl olijfolie (voor de muntsaus)
1/2 bussel bladpeterselie (voor de muntsaus)
1/2 bussel munt (voor de muntsaus)
4 el olijfolie (voor de taboulé feta)
1 kl gedroogde tijm (voor het vlees)
1 komkommer (voor de taboulé feta)
1 citroen (voor de taboulé feta)
1 kl gedroogde oregano (voor het vlees)
1 kl gedroogde basilicum (voor het vlees)
1 el gemalen zwarte peper (voor het vlees)
2 el knoflookpoeder (voor het vlees)
2 el zout (voor het vlees)
2 kg groenten naar keuze
400 g lamsgehakt zonder kruiden
4 lage lamsribben
200 g lamsnoot
Hulpmiddelen & keukengerei
satéstokjes
houten prikkertjes
houten prikkertjes
Leuke tips
**haal het vlees 30 min op voorhand uit de koelkast om hem optimaal te kunnen bakken. Dit geldt trouwens voor alle vleessoorten, ook voor kipfilets.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1478401
Homepage ID
1090993
Teller
114
Bron
delhaize - sofie dumont-
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid