Bereidingswijze
Schil de witte asperges en snijd ze in stukjes. Snijd ook de groene asperges in stukjes.
Breng gezouten water aan de kook en kook er de stukjes witte asperge en de bloemkoolroosjes in gaar. Voeg na een vijftal minuutjes ook de mini-groene asperges toe. Schep alle groentjes uit het water en spoel ze kort onder koud, stromend water.
Breng het water in de pot opnieuw aan de kook en gaar er nu de pasta in. Giet af maar houd een beetje kookvocht apart.
Doe alle ingrediƫnten voor de pesto in de blender en mix glad.
Neem een grote pot en zet deze op het vuur. Doe er een pollepel van het kookvocht en de zure room in. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Voeg er vervolgens de asperges, de bloemkoolroosjes en de tomatenblokjes aan toe.
Meng de pasta onder de saus en voeg er de pesto aan toe. Werk af met een plakje gerookte zalm.
Breng gezouten water aan de kook en kook er de stukjes witte asperge en de bloemkoolroosjes in gaar. Voeg na een vijftal minuutjes ook de mini-groene asperges toe. Schep alle groentjes uit het water en spoel ze kort onder koud, stromend water.
Breng het water in de pot opnieuw aan de kook en gaar er nu de pasta in. Giet af maar houd een beetje kookvocht apart.
Doe alle ingrediƫnten voor de pesto in de blender en mix glad.
Neem een grote pot en zet deze op het vuur. Doe er een pollepel van het kookvocht en de zure room in. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Voeg er vervolgens de asperges, de bloemkoolroosjes en de tomatenblokjes aan toe.
Meng de pasta onder de saus en voeg er de pesto aan toe. Werk af met een plakje gerookte zalm.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk lekker en makkelijk om te bereiden
Ingrediƫnten
1 bussel witte asperges
1 bussel mini-groene asperges
1/4 bloemkool, in roosjes
2 tomaten, in blokjes
400 gr pasta
2 el zure room
200 gr gerookte zalm
Voor de pesto:
1 handje verse basilicumblaadjes
2 el pijnboompitten
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 flinke scheut olijfolie
peper - zout
1 bussel mini-groene asperges
1/4 bloemkool, in roosjes
2 tomaten, in blokjes
400 gr pasta
2 el zure room
200 gr gerookte zalm
Voor de pesto:
1 handje verse basilicumblaadjes
2 el pijnboompitten
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 flinke scheut olijfolie
peper - zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1478301
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam- chef = Piet Huysentruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid