Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 210 graden.
-Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg op een beklede bakplaat. Kruid met peper en zout en giet hierover wat (boter) Solo Vloeibaar. Meng goed.
-Rooster de bloemkool 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Roer tijdens het bakken af en toe door de bloemkool.
Voor de pesto:
-doe de basilicum, walnoten, Parmezaanse kaas, teentje knoflook, olijfolie, peper en zout in een blender en mix glad. Voeg nadien de ricotta en (room ) Solo Crèmefine Licht toe en mix tot een mooie gladde romige saus. -Breng op smaak met wat citroensap en eventueel nog wat peper en zout.
-Kook ondertussen de sugar snaps beetgaar (3 à 4 minuten) in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-Kook ondertussen de spaghetti al dente. Giet af, meng direct met de romige pestosaus en serveer met de sugar snaps, geroosterde bloemkool en wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
-Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg op een beklede bakplaat. Kruid met peper en zout en giet hierover wat (boter) Solo Vloeibaar. Meng goed.
-Rooster de bloemkool 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Roer tijdens het bakken af en toe door de bloemkool.
Voor de pesto:
-doe de basilicum, walnoten, Parmezaanse kaas, teentje knoflook, olijfolie, peper en zout in een blender en mix glad. Voeg nadien de ricotta en (room ) Solo Crèmefine Licht toe en mix tot een mooie gladde romige saus. -Breng op smaak met wat citroensap en eventueel nog wat peper en zout.
-Kook ondertussen de sugar snaps beetgaar (3 à 4 minuten) in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-Kook ondertussen de spaghetti al dente. Giet af, meng direct met de romige pestosaus en serveer met de sugar snaps, geroosterde bloemkool en wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker feestelijk én toegankelijkDE FANCY VERSIE VAN PASTA PESTOGeef toe, iedereen is zot van pasta pesto. Zo geef je deze klassieker in no time een feestelijke upgrade!
Ingrediënten
30 g verse basilicum
60 g walnoten
25 g Parmezaanse kaas (geraspt)
1 teentje knoflook
20 ml olijfolie
250 g ricotta
150 ml (room) Solo Crèmefine Licht
1 bloemkool
200 g sugar snaps
400 g spaghetti
1 citroen
boter (Solo Vloeibaar)
Peper & Zout
60 g walnoten
25 g Parmezaanse kaas (geraspt)
1 teentje knoflook
20 ml olijfolie
250 g ricotta
150 ml (room) Solo Crèmefine Licht
1 bloemkool
200 g sugar snaps
400 g spaghetti
1 citroen
boter (Solo Vloeibaar)
Peper & Zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1478295
Homepage ID
1090993
Teller
61
Bron
solo open kitchen
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid