Bereidingswijze
-Zeef de bloem en het zout in een mengkom en kneed de boter eronder tot een kruimelig geheel. Roer er de gist, de suiker, de vruchten, de schil en de koekkruiden door.
-Warm de melk op tot lichaamstemperatuur, giet de melk bij het bloemmengsel en meng tot een zacht deeg.
-Leg het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak en kneed het deeg tot het elastisch is en niet meer kleeft. -Verdeel het in 8 stukken en vorm er ronde broodjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat. Dek het deeg af met licht geoliede vershoudfolie en laat het op een warme plek rijzen, 45 minuten of tot de broodjes dubbel zo groot zijn.
-Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C voor een conventionele oven, 200 °C voor een heteluchtoven, stand 7 voor een gasoven.
Voor de kruisen:
-meng de de boter met de bloem en 4 el water. Verwijder voorzichtig de vershoudfolie en spuit het mengsel in de vorm van een kruis op elk broodje.
-Bak de broodjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zien.
Voor het glazuur:
-verwarm de suiker met de melk zachtjes tot de suiker is opgelost. Borstel het glazuur over de hete broodjes, zet ze terug in de oven en laat nog eens 2 minuten bakken.
-Warm de melk op tot lichaamstemperatuur, giet de melk bij het bloemmengsel en meng tot een zacht deeg.
-Leg het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak en kneed het deeg tot het elastisch is en niet meer kleeft. -Verdeel het in 8 stukken en vorm er ronde broodjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat. Dek het deeg af met licht geoliede vershoudfolie en laat het op een warme plek rijzen, 45 minuten of tot de broodjes dubbel zo groot zijn.
-Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C voor een conventionele oven, 200 °C voor een heteluchtoven, stand 7 voor een gasoven.
Voor de kruisen:
-meng de de boter met de bloem en 4 el water. Verwijder voorzichtig de vershoudfolie en spuit het mengsel in de vorm van een kruis op elk broodje.
-Bak de broodjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zien.
Voor het glazuur:
-verwarm de suiker met de melk zachtjes tot de suiker is opgelost. Borstel het glazuur over de hete broodjes, zet ze terug in de oven en laat nog eens 2 minuten bakken.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een 'hot cross bun 'is een gekruid zoet broodje, meestal gemaakt met fruit, gemarkeerd met een kruis erop, en traditioneel gegeten op Goede Vrijdag in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, India, Canada, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en sommige delen van Amerika.
Ingrediënten
225 g bloem voor wit brood
1 tl zout
25 g Solo (boter)
6 g instantgist
40 g suiker
55 g gemengde droge vruchten
25 g appelsien- en citroenschil
1 tl koekkruiden
150 ml halfvolle melk
Kruisen:
25 g Solo (boter)
55 g bloem
Glazuur:
2 el suiker
1 el melk
1 tl zout
25 g Solo (boter)
6 g instantgist
40 g suiker
55 g gemengde droge vruchten
25 g appelsien- en citroenschil
1 tl koekkruiden
150 ml halfvolle melk
Kruisen:
25 g Solo (boter)
55 g bloem
Glazuur:
2 el suiker
1 el melk
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1478287
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
solo open
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid