Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Pak de bouten van de kroon in met aluminiumfolie.
-Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vlees. Steek er telkens een half knoflookteentje en enkele plukjes rozemarijn in. Wrijf het vlees in met een mengeling van grof zout en peper.
-Smelt een klontje boter in een pan en schroei het vlees dicht aan alle kanten.
-Leg het vlees in een licht ingevette braadslee en leg er de rest van de takjes rozemarijn en laurier bij. Leg enkele klontjes boter op het vlees.
-Zet 40 minuten in de oven.
-Verlaag dan de temperatuur naar 150 °C.
-Overgiet het vlees regelmatig met de braadsappen en bak nog 20 minuten verder.
-Haal het vlees uit de oven en laat een 10-tal minuten rusten.
-Blus ondertussen het aanbaksel uit de pan met de bouillon en de witte wijn. Laat even inkoken en zeef de saus. -Bind nog met sausbinder of een eetlepel maïzena, opgelost in wat water. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.
-Blancheer de gespoelde en in hapklare stukken gesneden groenten kort (drietal minuten) in gezouten water. Laat ze uitlekken.
-Smelt boter en olijfolie in een pan. Voeg venkelzaad en dragon toe. Roerbak de groentjes en krieltjes kort in de pan en breng verder op smaak met peper en zout.
-Serveer de kalfskroon samen met de groenten en krieltjes.
-Pak de bouten van de kroon in met aluminiumfolie.
-Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vlees. Steek er telkens een half knoflookteentje en enkele plukjes rozemarijn in. Wrijf het vlees in met een mengeling van grof zout en peper.
-Smelt een klontje boter in een pan en schroei het vlees dicht aan alle kanten.
-Leg het vlees in een licht ingevette braadslee en leg er de rest van de takjes rozemarijn en laurier bij. Leg enkele klontjes boter op het vlees.
-Zet 40 minuten in de oven.
-Verlaag dan de temperatuur naar 150 °C.
-Overgiet het vlees regelmatig met de braadsappen en bak nog 20 minuten verder.
-Haal het vlees uit de oven en laat een 10-tal minuten rusten.
-Blus ondertussen het aanbaksel uit de pan met de bouillon en de witte wijn. Laat even inkoken en zeef de saus. -Bind nog met sausbinder of een eetlepel maïzena, opgelost in wat water. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.
-Blancheer de gespoelde en in hapklare stukken gesneden groenten kort (drietal minuten) in gezouten water. Laat ze uitlekken.
-Smelt boter en olijfolie in een pan. Voeg venkelzaad en dragon toe. Roerbak de groentjes en krieltjes kort in de pan en breng verder op smaak met peper en zout.
-Serveer de kalfskroon samen met de groenten en krieltjes.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijk en lekker gerecht om met Pasen te serveren.
Ingrediënten
1,5 kg kalfskroon
3 takjes rozemarijn
3 teentjes knoflook
3 blaadjes laurier
200 ml kalfsbouillon
50 ml droge witte wijn
1 el sausbinder of maïzena
lentegroenten: boontjes, krieltjes, groene of witte asperges, tuinbonen, lente-ui, broccoli, bloemkool,...
venkelzaad
enkele takjes dragon
boter
olijfolie
peper en grof zout
3 takjes rozemarijn
3 teentjes knoflook
3 blaadjes laurier
200 ml kalfsbouillon
50 ml droge witte wijn
1 el sausbinder of maïzena
lentegroenten: boontjes, krieltjes, groene of witte asperges, tuinbonen, lente-ui, broccoli, bloemkool,...
venkelzaad
enkele takjes dragon
boter
olijfolie
peper en grof zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1478151
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid