Bereidingswijze
-Verwarm de oven op 150°C.
-Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vet van de lamsbout. Kruid met peper en zout.
-Zet een grote pan op het vuur met wat boter. Schroei het vlees langs alle kanten dicht.
-Leg het stuk vlees in een ovenschaal. Zet het vlees gedurende 60 minuten in de oven.
-Schil ondertussen de wortelen en snijd in staafjes.
-Snijd de uien in stukken en snijd de knoflookbol horizontaal middendoor. Voeg deze toe aan de lamsbout samen met de rozemarijn, tijm en overgiet met de bouillon.
-Gaar nog 20 minuten in de oven. Overgiet de bout na 15 minuten met het braadvocht.
-Haal de lamsbout uit de oven en laat minstens 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-Verwijder intussen de lookteentjes uit de pan en blus het braadvocht met een klein scheutje citroensap.
-Giet het braadjus door een zeef en roer de saus af met klontjes koude boter.
-Snijd de lamsbout en serveer met de saus.
-Dien op met gestoofde worteltjes en aardappeltortilla of gebakken patatjes
-Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vet van de lamsbout. Kruid met peper en zout.
-Zet een grote pan op het vuur met wat boter. Schroei het vlees langs alle kanten dicht.
-Leg het stuk vlees in een ovenschaal. Zet het vlees gedurende 60 minuten in de oven.
-Schil ondertussen de wortelen en snijd in staafjes.
-Snijd de uien in stukken en snijd de knoflookbol horizontaal middendoor. Voeg deze toe aan de lamsbout samen met de rozemarijn, tijm en overgiet met de bouillon.
-Gaar nog 20 minuten in de oven. Overgiet de bout na 15 minuten met het braadvocht.
-Haal de lamsbout uit de oven en laat minstens 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-Verwijder intussen de lookteentjes uit de pan en blus het braadvocht met een klein scheutje citroensap.
-Giet het braadjus door een zeef en roer de saus af met klontjes koude boter.
-Snijd de lamsbout en serveer met de saus.
-Dien op met gestoofde worteltjes en aardappeltortilla of gebakken patatjes
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor lamsbout op grootmoeders wijze heb je wat geduld nodig maar het sappige vlees is het wachten meer dan waard.
Ingrediënten
1 lamsbout
3 uien
1 bol knoflook
2 wortelen
2 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
koude boter
peper en zout
1 citroen
1 l groentebouillon
3 uien
1 bol knoflook
2 wortelen
2 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
koude boter
peper en zout
1 citroen
1 l groentebouillon
Leuke tips
Vraag je slager om het dijbeen uit de lamsbout te verwijderen en het vlees mooi egaal op te binden. Zo krijg je een veel gelijkmatiger bakresultaat.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1478149
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid