Mini quiches zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/03/2020 - 14:11
Bereidingswijze
Bereidingstijd15min +

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Smelt de boter en bestrijk 4 vellen filodeeg dun met de gesmolten boter. Leg ze twee aan twee op elkaar. Leg in elke taartvorm zo'n stapeltje deeg, met de beboterde kant naar beneden.
Doe de zalmblokjes in een grote kom, bestrooi ze met zout, zwarte peper en chilipeper en schep ze om met 2 eetlepels sinaasappelsap.
Klop de eieren los met de room, zout en peper en roer de sinaasappelrasp erdoor. Schenk dit mengsel in de taartvormpjes (op het deeg) en schep de blokjes zalm en de stukjes bosui erin.
Bak de taartjes net onder het midden in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit zet ik op tafel met de paasdagen!
Ingrediënten





8 vellen diepvries filodeeg, ontdooid
50 g boter
250 g verse zalmfilet, in blokjes
zout en versgemalen zwarte peper
1 gedroogde chilipeper
sap en rasp van 1/2 sinaasappel
3 eieren
125 ml slagroom
3 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
50 g zeekraal, geblancheerd

Hulpmiddelen & keukengerei
4 kleine taartvormpjes of ovenschaaltjes ø 12-15 cm
Leuke tips
Garneer de quiches met de zeekraal.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1478093
Homepage ID
1977752
Teller
769
Bron
Het blad Proost
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Joyce1956
Gelegenheid