GEVULDE EITJES MET CAKE

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/17/2020 - 12:41
Bereidingswijze
-Maak een gaatje aan de bovenkant van de eieren. Haal ze leeg met een mesje of naald en haal het rauwe ei eruit.
-Bewaar 4 eieren voor het beslag.
-Bewaar de andere eieren afgesloten voor eventueel andere recepten.
-Spoel de eieren leeg met water en laat opdrogen.
-Druppel er wat olijfolie in en schud goed zodat de olijfolie de binnenkant van het ei bedekt.

-Verwarm de oven voor op 175 °C.

-Meng de eieren met de suiker en de vanille tot een witromig mengsel. Spatel er voorzichtig de gezeefde bloem onder.
-Smelt de boter en laat lichtjes afkoelen.
-Meng dit onder voorzichtig roeren straalsgewijs onder het beslag.
-Doe het deeg in een spuitzak en vul de eitjes tot 3/4.

-Plaats de eitjes in een muffinvorm met aluminiumfolie zodat ze niet omvallen.
-Plaats 20-25 minuten in de oven.
-Haal de eieren uit de oven en laat ze afkoelen.
-Kuis dan voorzichtig af met een vochtig doekje.
Afbeelding
GEVULDE EITJES MET CAKE
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
25.00
Vertel iets leuks over dit recept
Verras je gasten met Pasen met deze originele gevulde eitjes! Heerlijk gevuld met cake. Draai ze om bij het serveren voor een extra verrassend effect.
Ingrediënten
250 g zelfrijzende bloem
25 eieren
250 g rietsuiker
2tl vanille-extract
250 g ongezouten boter
1 el olijfolie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1477719
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
15gram
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid