Bereidingswijze
Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.
Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.
Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.
Bak de taart in 60 – 70 minuten af op 170 graden.
De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.
creamcheese frosting
Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.
Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.
Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen.
Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af.
Evt. kan je de taart nog met wat noten garneren.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.
Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.
Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.
Bak de taart in 60 – 70 minuten af op 170 graden.
De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.
creamcheese frosting
Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.
Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.
Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen.
Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af.
Evt. kan je de taart nog met wat noten garneren.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkerste worteltaart die ik ben tegengekomen.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 12 p. (23cm)
3 dl zonnebloemolie
6 eieren
400 gr wortel geraspt
300 gr lichtbruine basterdsuiker
350 gr zelfrijzend bakmeel
3 tl bakpoeder
Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
2 tl speculaaskruiden
100 gram walnoten + extra voor garnering
50 gram rozijnen
Voor de frosting
200 gram roomkaas
50 gr zachte boter
Sap van een 1/2 citroen
60 gram poedersuiker
3 dl zonnebloemolie
6 eieren
400 gr wortel geraspt
300 gr lichtbruine basterdsuiker
350 gr zelfrijzend bakmeel
3 tl bakpoeder
Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
2 tl speculaaskruiden
100 gram walnoten + extra voor garnering
50 gram rozijnen
Voor de frosting
200 gram roomkaas
50 gr zachte boter
Sap van een 1/2 citroen
60 gram poedersuiker
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1477275
Homepage ID
1941879
Teller
0
Bron
Uitpaulineskeuken.nl
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid