Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden
maak een zandgebak met de bloem, boter, basterdsuiker, de 3 eierDOOIERS (gooi de eiwitten niet weg!) en het citroensap. Meng dit tot een goede bodem en rol het uit over het bakblik.
Spreid hier royaal de jam overheen.
Klop vervolgens het eiwit van de 3 eieren stijf en meng dit met de kokos, kristalsuiker voor de topping. Kruimel dit mengsel tot slot over de abrikozenjam en voila.
25 minuten op 175 graden en laat vervolgens nog even in de oven nawarmen (ongeveer 10 minuten)
maak een zandgebak met de bloem, boter, basterdsuiker, de 3 eierDOOIERS (gooi de eiwitten niet weg!) en het citroensap. Meng dit tot een goede bodem en rol het uit over het bakblik.
Spreid hier royaal de jam overheen.
Klop vervolgens het eiwit van de 3 eieren stijf en meng dit met de kokos, kristalsuiker voor de topping. Kruimel dit mengsel tot slot over de abrikozenjam en voila.
25 minuten op 175 graden en laat vervolgens nog even in de oven nawarmen (ongeveer 10 minuten)
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze plaat maakt mijn moeder altijd met mijn verjaardag en iedereen is er dol op. Tijd om hem te delen dus!
Ingrediënten
400gr. bloem
265gr. boter
135gr. witte basterdsuiker
3 eieren
200gr. kokos rasp
200gr. kristal suiker
2 potten abrikozenjam.
beetje citroensap
265gr. boter
135gr. witte basterdsuiker
3 eieren
200gr. kokos rasp
200gr. kristal suiker
2 potten abrikozenjam.
beetje citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Bakblik / plaat (zoals foto)
Bakblik / plaat (zoals foto)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1476323
Homepage ID
2878431
Teller
18
Bron
Mijn moeder
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid