Bereidingswijze
Bodem:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een middelgrote kom het amandelmeel, cacaopoeder en de zoetstof samen. Roer de gesmolten boter tot alles goed gemengd is.
Druk het mengsel stevig in de bodem van een springvorm. Bak 10 tot 12 minuten. Haal het uit de oven. Verlaag vervolgens de oventemperatuur tot 150.
Vulling:
Smelt donkere chocolade met boter in een middelgrote steelpan op laag vuur, roer tot een gladde massa. Zet opzij om te laten afkoelen.
Klop roomkaas in een grote kom tot een glad mengsel. Voeg zoetstoffen en vanille-extract toe. Klop dan de eieren een voor een door dit mengsel. Schraap af en toe de zijkanten van de kom schoon.
Klop cacaopoeder en slagroom erdoor, dan de gesmolten chocolade tot het mengsel volledig glad is.
Bestrijk de zijkanten van de springvorm met gesmolten boter. Giet de vulling in de vorm en schud zachtjes heen en weer om gelijkmatig te egaliseren. Bak 55 tot 60 minuten. Het midden mag nog wat wiebelig zijn.
Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Dan snijdt je met een scherp mes even rond de binnenkant van de vorm om het los te maken. Laat helemaal afkoelen. Eenmaal afgekoeld verwijder je de zijkanten. Dek goed af in plasticfolie en bewaar minstens 3 uur.
Topping:
Meng room en zoetstof in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook, haal dan van het vuur en voeg gehakte chocolade en vanille toe. Laat 5 minuten staan en klop het tot een glad mengsel.
Giet over de bovenkant van de gekoelde cheese cake. Er mag wat langs de zijkanten druppelen. Koel het nog een uurtje.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een middelgrote kom het amandelmeel, cacaopoeder en de zoetstof samen. Roer de gesmolten boter tot alles goed gemengd is.
Druk het mengsel stevig in de bodem van een springvorm. Bak 10 tot 12 minuten. Haal het uit de oven. Verlaag vervolgens de oventemperatuur tot 150.
Vulling:
Smelt donkere chocolade met boter in een middelgrote steelpan op laag vuur, roer tot een gladde massa. Zet opzij om te laten afkoelen.
Klop roomkaas in een grote kom tot een glad mengsel. Voeg zoetstoffen en vanille-extract toe. Klop dan de eieren een voor een door dit mengsel. Schraap af en toe de zijkanten van de kom schoon.
Klop cacaopoeder en slagroom erdoor, dan de gesmolten chocolade tot het mengsel volledig glad is.
Bestrijk de zijkanten van de springvorm met gesmolten boter. Giet de vulling in de vorm en schud zachtjes heen en weer om gelijkmatig te egaliseren. Bak 55 tot 60 minuten. Het midden mag nog wat wiebelig zijn.
Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Dan snijdt je met een scherp mes even rond de binnenkant van de vorm om het los te maken. Laat helemaal afkoelen. Eenmaal afgekoeld verwijder je de zijkanten. Dek goed af in plasticfolie en bewaar minstens 3 uur.
Topping:
Meng room en zoetstof in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook, haal dan van het vuur en voeg gehakte chocolade en vanille toe. Laat 5 minuten staan en klop het tot een glad mengsel.
Giet over de bovenkant van de gekoelde cheese cake. Er mag wat langs de zijkanten druppelen. Koel het nog een uurtje.
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor de echt chocolade fan!
Ingrediƫnten
Bodem::
150 gram amandelmeel
25 gram cacaopoeder
25 gram Zusto/Sukrin
30 gram gesmolten boter
Vulling:
170 gram suikervrije donkere chocolade in stukjes gehakt
10 gram boter
25 gram zachte roomkaas
50 gram Zoetstof Sukrin
50 gram poedervormige zusto
1 theelepel vanille-extract
3 grote eieren kamertemperatuur
25 gram cacaopoeder
80 ml slagroom op kamertemperatuur
gesmolten boter voor het borstelen van de zijkanten van het bakblik
Topping:
180 ml slagroom
25 gram Zoetstof zusto
80 gram ongezoete chocolade fijngehakt
1/2 theelepel vanille-extract
150 gram amandelmeel
25 gram cacaopoeder
25 gram Zusto/Sukrin
30 gram gesmolten boter
Vulling:
170 gram suikervrije donkere chocolade in stukjes gehakt
10 gram boter
25 gram zachte roomkaas
50 gram Zoetstof Sukrin
50 gram poedervormige zusto
1 theelepel vanille-extract
3 grote eieren kamertemperatuur
25 gram cacaopoeder
80 ml slagroom op kamertemperatuur
gesmolten boter voor het borstelen van de zijkanten van het bakblik
Topping:
180 ml slagroom
25 gram Zoetstof zusto
80 gram ongezoete chocolade fijngehakt
1/2 theelepel vanille-extract
Hulpmiddelen & keukengerei
bakblik
Leuke tips
Geniet!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1475837
Homepage ID
18350
Teller
3
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid