Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onderwarmte.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Peren schillen, klokhuis verwijderen. In plakjes van plm. 1 cm. snijden.
Direct wat citroensap erover druppelen zodat de peren niet bruin worden.
Boter, suiker, vanillesuiker en zout in een beslagkom zolang mixen tot de massa zacht en bijna wit is geworden.
Eieren één voor één toevoegen. Steeds een ei toevoegen als het vorige ei goed is opgenomen.
Bloem en bakpoeder door elkaar mengen en door de boter/ei-massa mixen.
Helft van de gehakte walnoten door het deeg mengen.
Deeg verdelen over de bakplaat.
Plakjes peer over het deeg verdelen (zie foto).
Restant walnoten en de cranberry's erover verdelen.
Taart op één na de onderste richel plm. 40 tot 45 minuten bakken.
De taart moet een mooie goudbruine kleur hebben.
Taart afkoelen. Leuk en lekker met poedersuiker.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Peren schillen, klokhuis verwijderen. In plakjes van plm. 1 cm. snijden.
Direct wat citroensap erover druppelen zodat de peren niet bruin worden.
Boter, suiker, vanillesuiker en zout in een beslagkom zolang mixen tot de massa zacht en bijna wit is geworden.
Eieren één voor één toevoegen. Steeds een ei toevoegen als het vorige ei goed is opgenomen.
Bloem en bakpoeder door elkaar mengen en door de boter/ei-massa mixen.
Helft van de gehakte walnoten door het deeg mengen.
Deeg verdelen over de bakplaat.
Plakjes peer over het deeg verdelen (zie foto).
Restant walnoten en de cranberry's erover verdelen.
Taart op één na de onderste richel plm. 40 tot 45 minuten bakken.
De taart moet een mooie goudbruine kleur hebben.
Taart afkoelen. Leuk en lekker met poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik was aan de beurt voor het organiseren van de koffiemiddag met een aantal buurvrouwen.
Eén in de 4 weken komen we bij elkaar om eens lekker bij te praten.
In Duitsland is het dan altijd "Kaffee und Kuchen". (Koffie met taart)
Ik zocht naar een snel te maken en bakken taart en stuitte op dit recept.
De taart viel erg in de smaak.
Eén in de 4 weken komen we bij elkaar om eens lekker bij te praten.
In Duitsland is het dan altijd "Kaffee und Kuchen". (Koffie met taart)
Ik zocht naar een snel te maken en bakken taart en stuitte op dit recept.
De taart viel erg in de smaak.
Ingrediënten
2 grote rijpe peren
3 eetlepels citroensap
100 gram walnoten, in grove stukjes gehakt
150 gram zachte (room)boter
120 gram suiker
Mespunt zout
3 eieren (M)
225 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
(in plaats van bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel)
3 eetlepels melk
Poedersuiker om te bestuiven
3 eetlepels citroensap
100 gram walnoten, in grove stukjes gehakt
150 gram zachte (room)boter
120 gram suiker
Mespunt zout
3 eieren (M)
225 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
(in plaats van bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel)
3 eetlepels melk
Poedersuiker om te bestuiven
Hulpmiddelen & keukengerei
rechthoekige bakvorm plm. 25 bij 35 cm
mixer
beslagkom
mixer
beslagkom
Leuke tips
Ook lekker met dunne plakjes appel.
In plaats van walnoten zijn amandelen ook lekker (samen met wat stukjes amandelspijs).
In plaats van walnoten zijn amandelen ook lekker (samen met wat stukjes amandelspijs).
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1475309
Homepage ID
886977
Teller
624
Bron
www.essen=und=trinken.de
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid