Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 graden celcius. Beleg de bodem van de vorm met bakpapier en sluit de vorm. Klop met de mixer of in de keukenmachine een deeg van de boter, suiker, het ei en bakmeel.
Verdeel ca. 2/3 van het deeg over de bodem van de springvorm. Duw het deeg plat tegen de bodemvan de vorm. Meng de blokjes appel met de suiker en verdeel dit over de bodem. strooi eventueel een beetje kaneel over de appels. Verkruimel de rest van het deeg over de appels.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 60 minuten goudbruin. Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen. Verwijder de vorm en bestuif de kruimellaag met de poedersuiker. Smullen maar.
Verdeel ca. 2/3 van het deeg over de bodem van de springvorm. Duw het deeg plat tegen de bodemvan de vorm. Meng de blokjes appel met de suiker en verdeel dit over de bodem. strooi eventueel een beetje kaneel over de appels. Verkruimel de rest van het deeg over de appels.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 60 minuten goudbruin. Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen. Verwijder de vorm en bestuif de kruimellaag met de poedersuiker. Smullen maar.
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tijdens een muziekoptreden in Duitsland met een medemuzikant recepten uitegewisseld, aantal jaren geleden. Ik kwam hem laatst tegen en moest hem delen. Is verrukkelijk.
Ingrediënten
Bodem:
200 gr roomboter (kamertemperatuur);
200 gr suiker;
1 ei;
400 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd;
Vulling:
750 gr handappels (bv jonagold) geschild en in blokjes gesneden;
50 gr suiker;
gemalen kaneel;
poedersuiker.
200 gr roomboter (kamertemperatuur);
200 gr suiker;
1 ei;
400 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd;
Vulling:
750 gr handappels (bv jonagold) geschild en in blokjes gesneden;
50 gr suiker;
gemalen kaneel;
poedersuiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, (schil-)mes, mixer of keukenmachine, bakvorm 24 cm, bakpapier, oven
Leuke tips
Ook lekker met een bolletje vanille-ijs en slagroom voor een extra feestelijk tintje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1474241
Homepage ID
2847141
Teller
65
Bron
Muzikant uit Duitsland
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid