Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175°C.
-Bekleed de bodem van 2 springvormen (20 cm) met een vel bakpapier en bestrijk de randen met boter. Bestuif met bloem. Zet even opzij.
het beslag :
-Snijd de flespompoen in de helft, verwijder de pitten en de draadjes en snijd in grove stukken.
-Smelt de kokosolie en besprenkel de pompoen. Rooster in de oven gedurende 30 minuten tot de pompoen gaar is.
-Haal uit de oven en mix de stukken pompoen tot een gladde puree in een blender of met de staafmixer.
-Roer de boter samen met de rietsuiker en vanillesuiker glad in de keukenrobot.
-Roer de eieren één voor één door het beslag.
-Kruid met zeezout, nootmuskaat, steranijs en gember.
-Voeg de pompoenpuree toe en roer nogmaals stevig tot een glad beslag.
-Meng vervolgens de bloem met het bakpoeder en roer dit voorzichtig onder het beslag.
-Verdeel het beslag over de twee bakvormen en plaats in de oven gedurende 40 à 45 min.
-Haal de cakes uit de oven, haal ze uit hun vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
-Meng ondertussen de vanillesuiker onder de zure room en hak de pistachenoten grof.
-Besmeer de bovenzijde van de eerste cake met de helft van de zure room en bestrooi met gehakte pistachenoten.
-Plaats de tweede cake er bovenop en lepel nog wat zure room op de tweede cake.
-Bestrooi met de resterende pistachenoten.
-Bekleed de bodem van 2 springvormen (20 cm) met een vel bakpapier en bestrijk de randen met boter. Bestuif met bloem. Zet even opzij.
het beslag :
-Snijd de flespompoen in de helft, verwijder de pitten en de draadjes en snijd in grove stukken.
-Smelt de kokosolie en besprenkel de pompoen. Rooster in de oven gedurende 30 minuten tot de pompoen gaar is.
-Haal uit de oven en mix de stukken pompoen tot een gladde puree in een blender of met de staafmixer.
-Roer de boter samen met de rietsuiker en vanillesuiker glad in de keukenrobot.
-Roer de eieren één voor één door het beslag.
-Kruid met zeezout, nootmuskaat, steranijs en gember.
-Voeg de pompoenpuree toe en roer nogmaals stevig tot een glad beslag.
-Meng vervolgens de bloem met het bakpoeder en roer dit voorzichtig onder het beslag.
-Verdeel het beslag over de twee bakvormen en plaats in de oven gedurende 40 à 45 min.
-Haal de cakes uit de oven, haal ze uit hun vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
-Meng ondertussen de vanillesuiker onder de zure room en hak de pistachenoten grof.
-Besmeer de bovenzijde van de eerste cake met de helft van de zure room en bestrooi met gehakte pistachenoten.
-Plaats de tweede cake er bovenop en lepel nog wat zure room op de tweede cake.
-Bestrooi met de resterende pistachenoten.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geroosterde pompoen heeft een heerlijk zoete smaak en is dus perfect om te verwerken in een taart. Verras je tafelgenoten met een stukje zelfgemaakte pompoentaart.
Ingrediënten
4 eieren
150 g rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
180 g boter
500 g vruchtvlees van flespompoen
400 g bloem
4 kl bakpoeder
Snufje grof zeezout
1/2 kl nootmuskaat
Mespunt steranijs
1/2 kl gember
2 el kokosolie
Voor de afwerking:
2 dl zure room
1 el vanillesuiker
150 g gepelde en ongezouten pistachenoten
150 g rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
180 g boter
500 g vruchtvlees van flespompoen
400 g bloem
4 kl bakpoeder
Snufje grof zeezout
1/2 kl nootmuskaat
Mespunt steranijs
1/2 kl gember
2 el kokosolie
Voor de afwerking:
2 dl zure room
1 el vanillesuiker
150 g gepelde en ongezouten pistachenoten
Hulpmiddelen & keukengerei
2 springvormen ( 20 cm )
bakpapier
bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1474235
Homepage ID
1090993
Teller
145
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid