Roze pasta met pesto van rode biet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/30/2019 - 09:08
Bereidingswijze
-Laat de blokjes rode biet uitlekken en bewaar het sap.
-Rooster de pijnboompitten in een droge pan op een hoog vuur.
-Meng in een kom de geraspte Parmezaanse kaas, de geroosterde pijnboompitten, de olijfolie, de geperste knoflook, de blokjes rode biet en de munt. Breng op smaak met peper.
-Plet het mengsel met een vork of in een vijzel tot een pesto met een licht korrelige structuur. Voeg indien nodig een eetlepel water toe. Bewaar in de koelkast.
-Kook de pasta al dente in kokend water. Laat uitlekken en doe de pasta opnieuw in de pan en meng met het bietensap tot de pasta een felroze kleur heeft.
-Verdeel de pasta over 4 borden en schep er een grote lepel rode bietpesto en bietenblokjes over. Dien onmiddellijk op.
Afbeelding
Roze pasta met pesto van rode biet
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Verras je gasten of tafelgenoten met een kleurrijk bord roze pasta met pesto van rode biet. Een lust voor het oog, en bovendien superlekker!
Ingrediënten
1 bokaal van 200 g rode biet in blokjes (130 g uitgelekt gewicht)
250 g spaghetti
40 g geraspte Parmezaanse kaas
4 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels fijngehakte munt
½ teentje knoflook
peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474059
Homepage ID
1090993
Teller
146
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid