Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet onder in de oven een bakje met water (dan blijft je taart smeuïg). Doe de boter in een pannetje en laat hem smelten. Terwijl je de boter af laat koelen, kruimel je de lange vingers fijn in een mengkom. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn, ik stamp het altijd met de hand. Ben je toch van plan de keukenmachine te gebruiken, let dan op dat je het niet te lang doet. Roer de gesmolten boter erdoor en doe er twee eetlepels Amaretto bij. Meng het nog even goed en verspreid het egaal over de springvorm.
Roer in een mengkom de philadelphia, mascarpone en suiker met een mixer tot een gladde substantie. Nog twee eetlepels Amaretto toevoegen en weer kort mixen. Nu de eieren en bloem toevoegen en op een lage stand mixen tot een gladde saus. Dit is heerlijk om af te likken, maar de taart wordt straks nog lekkerder ;)
Verdeel het mengsel over de lange vinger-kruimels en strijk de bovenkant glad. Zet de springvorm nu in de oven en laat hem 30 minuten bakken. Let op, het lijkt niet heel stevig maar dat hoort! Als je klaar bent met bakken zet je de oven uit en doe je hem open om de taart nog 20 minuten af te laten koelen in de oven. Hierna zet je hem in de koelkast. Laat de taart daar minimaal drie uur in opstijven, al is hij het lekkerst als je hem minstens 8 uur laat rusten.
Roer in een mengkom de philadelphia, mascarpone en suiker met een mixer tot een gladde substantie. Nog twee eetlepels Amaretto toevoegen en weer kort mixen. Nu de eieren en bloem toevoegen en op een lage stand mixen tot een gladde saus. Dit is heerlijk om af te likken, maar de taart wordt straks nog lekkerder ;)
Verdeel het mengsel over de lange vinger-kruimels en strijk de bovenkant glad. Zet de springvorm nu in de oven en laat hem 30 minuten bakken. Let op, het lijkt niet heel stevig maar dat hoort! Als je klaar bent met bakken zet je de oven uit en doe je hem open om de taart nog 20 minuten af te laten koelen in de oven. Hierna zet je hem in de koelkast. Laat de taart daar minimaal drie uur in opstijven, al is hij het lekkerst als je hem minstens 8 uur laat rusten.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Toen ik dit voor het eerst maakte, dacht ik meteen: vaker doen! En ik deed het keer op keer. Ik maak het nog steeds vaak als er een verjaardag is in de familie, echt een aanrader!
Ingrediënten
175 gram lange vingers, 4 eetlepels boter, amaretto (of een andere koffielikeur), 1 pakje naturel roomkaas Philadelphia, 1 bakje mascarpone (250 gram), 200 gram suiker, 2 eieren, 4 eetlepels bloem, cacaopoeder en kleine chocolaatjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
Steelpannetje, bakvorm (20-22 cm), mixer
Leuke tips
Vlak voordat je hem gaat opeten is het lekker om hem nog even te bestrooien met wat cacaopoeder. Het is erg leuk om bijvoorbeeld een uitgeknipte naam van papier op de taart te leggen, dan de cacaopoeder eroverheen en dan het sjabloon er weer afhalen, zodat je een vorm op de taart krijgt. Rond de cacaopoeder kun je nog kleine stukjes chocolade leggen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1473707
Homepage ID
2841739
Teller
151
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid