Aardappelpannenkoeken (Bramborák)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 08/29/2019 - 18:00
Bereidingswijze
1 Schil de aardappels snijd ze in kleine stukjes en zet ze 15 min in een pan met water.
2 Snij de ui, knoflook en peterselie klein en doe ze in een schaal.
3 Rasp de aardappels of doe ze in een food processor.
4 Doe de aardappel in een vochtige theedoek en knijp het vocht uit de aardappels en doe de aardappel in een aparte kom.
5 roer de eieren, de melk en de bloem tot een glad beslag en gooi daarna de aardappel en de ui, knoflook en de peterselie samen in een kom.
6 Verhit de olie in een pan met een anti- baklaag. Schep er een lepel van het beslag in om zo een pannenkoekje te maken. Bak zo'n 5 minuten en draai het pannenkoekje dan om.
( herhaal deze stap voor alle pannenkoeken)

Afbeelding
Aardappelpannenkoeken  (Bramborák)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is in Tsjechie de tradiedie om met pasen deze aardappelpannenkoeken te eten. Ik heb dit geleerd door mijn eerste werkstuk en ik heb het nu een keer gegeten met pasen en het is erg lekker! 
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- 2 eieren
- 4 knoflookteentjes
- 1 handje peterselie
- 1 ui
- 1 eetlepel melk
- 250 ml bloem
- 2-3 theelepels olie
- Een mespuntje zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
- dunschiller
- mesje
- iets waar water in en een deksel op kan
- een rasp of food compressor
- theedoek
- lepel
- 2 kommen
Leuke tips
serveer misschien als je het leuk vind met een lente takje of specerij
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1473311
Homepage ID
2837841
Teller
72
Bron
ik heb het in een boek gevonden: Land in zicht Tsjechie
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
JiskaS08
Gelegenheid