Bereidingswijze
1. Zet een pan met ruim water op en breng het aan de kook. Als het water eenmaal kookt voeg je zout toe. Een handje is ruim voldoende.
2. Open de verpakking van de macaroni. Als het in een zakje zit kan je een schaar gebruiken. Als het in een doosje zit kan je het doosje open scheuren. Scheur hem dan wel aan de bovenkant open, anders valt alle macaroni er onderuit en moet je weer terug naar de supermarkt. Als je nog pasta in de voorraadkast hebt liggen kan je daarmee improviseren.
3. Voeg de macaroni toe aan het kokende water. De hoeveelheid bepaal je zelf, meer is meestal beter. Dan heb je nog een kliekje over. Kook de macaroni volgens de aangewezen kooktijd op de verpakking. Ik kook het meestal een minuut of twintig, dan is de macaroni lekker zacht en beter te prakken. Dat eet ook makkelijker met een kunstgebit.
4. Terwijl de macaroni kookt kan je alvast de ketchup en cheddar kaas klaarzetten. Dan ben je klaar met je mise-en-place. Vergeet niet de macaroni af en toe door te roeren.
5. Als de pasta klaar is met koken kan je het afgieten. Als je vergeten bent je kookwekkertje te zetten dan kan je een lepel pasta tegen de muur of koelkast gooien. Als de macaroni blijft plakken dan is het al dente. Doe dit wel met de macaroni uit de pan en niet met de macaroni die je over hebt in de verpakking. Anders heeft het geen zin natuurlijk.
6. Om te voorkomen dat de pasta een klomp vormt, kan je er een scheut olijfolie doorheen roeren. Als je geen olijfolie hebt kan je ook ook een andere olie gebruiken. Ik gebruik meestal Remia frituurolie. Verdeel vervolgens de pasta over de borden.
7. Knijp er een flinke scheut ketchup overheen, de creatievelingen onder ons merken al snel dat je allerlei leuke figuurtjes kan maken met de spuitfles. Top de macaroni af met een paar plakken cheddar, deze zullen nog een beetje over je macaroni heen smelten voor een smeuig effect. Garneer met een takje verse peterselie en bestrooi het geheel met een beetje paneermeel als je een extra beetje crunch wil.
2. Open de verpakking van de macaroni. Als het in een zakje zit kan je een schaar gebruiken. Als het in een doosje zit kan je het doosje open scheuren. Scheur hem dan wel aan de bovenkant open, anders valt alle macaroni er onderuit en moet je weer terug naar de supermarkt. Als je nog pasta in de voorraadkast hebt liggen kan je daarmee improviseren.
3. Voeg de macaroni toe aan het kokende water. De hoeveelheid bepaal je zelf, meer is meestal beter. Dan heb je nog een kliekje over. Kook de macaroni volgens de aangewezen kooktijd op de verpakking. Ik kook het meestal een minuut of twintig, dan is de macaroni lekker zacht en beter te prakken. Dat eet ook makkelijker met een kunstgebit.
4. Terwijl de macaroni kookt kan je alvast de ketchup en cheddar kaas klaarzetten. Dan ben je klaar met je mise-en-place. Vergeet niet de macaroni af en toe door te roeren.
5. Als de pasta klaar is met koken kan je het afgieten. Als je vergeten bent je kookwekkertje te zetten dan kan je een lepel pasta tegen de muur of koelkast gooien. Als de macaroni blijft plakken dan is het al dente. Doe dit wel met de macaroni uit de pan en niet met de macaroni die je over hebt in de verpakking. Anders heeft het geen zin natuurlijk.
6. Om te voorkomen dat de pasta een klomp vormt, kan je er een scheut olijfolie doorheen roeren. Als je geen olijfolie hebt kan je ook ook een andere olie gebruiken. Ik gebruik meestal Remia frituurolie. Verdeel vervolgens de pasta over de borden.
7. Knijp er een flinke scheut ketchup overheen, de creatievelingen onder ons merken al snel dat je allerlei leuke figuurtjes kan maken met de spuitfles. Top de macaroni af met een paar plakken cheddar, deze zullen nog een beetje over je macaroni heen smelten voor een smeuig effect. Garneer met een takje verse peterselie en bestrooi het geheel met een beetje paneermeel als je een extra beetje crunch wil.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pasta, een prachtig product waar je alle kanten mee op kan. Zo kan je kiezen voor klassieke spaghetti, penne of in dit geval heerlijke macaroni.
Ook met macaroni kan je alle kanten op. Pak maar eens een pak macaroni. Je kan er mee van de keuken naar de eettafel, van de eettafel naar de huiskamer
en je kan er ook gewoon mee de deur uit. Voorbijgangers zullen zich wel afvragen wat je van plan bent met dat pak macaroni, maar dat is natuurlijk je eigen zaak.
Ook met macaroni kan je alle kanten op. Pak maar eens een pak macaroni. Je kan er mee van de keuken naar de eettafel, van de eettafel naar de huiskamer
en je kan er ook gewoon mee de deur uit. Voorbijgangers zullen zich wel afvragen wat je van plan bent met dat pak macaroni, maar dat is natuurlijk je eigen zaak.
Ingrediƫnten
500 gram macaroni, vlugkoken
1 fles Heinz tomatenketchup (mag ook een ander merk als het geld minder is geworden)
1 pakje Kraft cheddar cheese
Keukenzout
1 fles Heinz tomatenketchup (mag ook een ander merk als het geld minder is geworden)
1 pakje Kraft cheddar cheese
Keukenzout
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, spatel
Leuke tips
Serveertip: Als je de bakjes van de chinees bewaard hebt, kan je de macaroni ook hierin serveren wanneer je voor gasten kookt. Dan lijkt het net alsof het bij de Italiaan vandaan komt! Bellisimo!
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1472029
Homepage ID
2821357
Teller
566
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid