Bereidingswijze
Kook 9 eieren 5 min.
Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Verdeel de hamburgers in 9 porties.
Leg telkens 1 portie tussen vershoudfolie en rol uit tot plakjes van 12 cm.
Scheid ze van elkaar met bakpapier.
Leg 1 ei in het midden van het vlees en vouw het met behulp van het bakpapier rondom het ei.
Druk de randen voorzichtig aan.
Herhaal met de rest van het vlees.
Verhit de olie in de ruime pan of frituurpan tot 180 °C.
Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
Rooster het brood in de broodrooster goudbruin.
Doe de bloem in een diep bord.
Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en verkruimel het brood in een derde bord.
Haal de eieren achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en broodkruim.
Frituur de eieren in 3 delen in 4 min. goudbruin en gaar.
Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer de eieren.
Serveer met mayonaise.
Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Verdeel de hamburgers in 9 porties.
Leg telkens 1 portie tussen vershoudfolie en rol uit tot plakjes van 12 cm.
Scheid ze van elkaar met bakpapier.
Leg 1 ei in het midden van het vlees en vouw het met behulp van het bakpapier rondom het ei.
Druk de randen voorzichtig aan.
Herhaal met de rest van het vlees.
Verhit de olie in de ruime pan of frituurpan tot 180 °C.
Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
Rooster het brood in de broodrooster goudbruin.
Doe de bloem in een diep bord.
Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en verkruimel het brood in een derde bord.
Haal de eieren achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en broodkruim.
Frituur de eieren in 3 delen in 4 min. goudbruin en gaar.
Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer de eieren.
Serveer met mayonaise.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
18.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
10 stuks middelgrote eieren
4 stuks hamburgers
1 liter zonnebloemolie
3 sneetjes witbrood
50 gram tarwebloem
4 stuks hamburgers
1 liter zonnebloemolie
3 sneetjes witbrood
50 gram tarwebloem
Hulpmiddelen & keukengerei
Verder heb je nodig:
deegroller
bakpapier
frituurpan of ruime pan
keukenthermometer
broodrooster
deegroller
bakpapier
frituurpan of ruime pan
keukenthermometer
broodrooster
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1470325
Homepage ID
3885
Teller
13
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid