Bereidingswijze
-Doe de boter in een kom en mix er de suiker beetje bij beetje door. Vvoeg dan één voor één de eieren toe.
-Mix het mengsel goed door en voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe.
-Mix als laatste de melk, het vanille extract en de citroenrasp door het beslag.
-Doe het beslag in een cakevorm en bak af in een voorverwarmde oven van 180°C voor +/- 45 minuten.
-Haal de cake uit de oven en laat 2 minuten afkoelen. Haal de cake uit het blik en laat dan volledig afkoelen.
-Meng de poedersuiker met de melk en het vanille extract.
-Snijd de afgekoelde cake in stukken en verkruimel in een kom. Meng er het poedersuiker mengsel door.
-Draai balletjes van het beslag. Ga door tot het beslag op is en laat de cakeballetjes een uur opstijven in de koelkast.
-Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Steek in elk balletje een satéprikker. Haal de cakepops door de chocolade en prik ze op een piepschuim blok om af te koelen.
-Decoreer de cakepops met discobolletjes.
-Mix het mengsel goed door en voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe.
-Mix als laatste de melk, het vanille extract en de citroenrasp door het beslag.
-Doe het beslag in een cakevorm en bak af in een voorverwarmde oven van 180°C voor +/- 45 minuten.
-Haal de cake uit de oven en laat 2 minuten afkoelen. Haal de cake uit het blik en laat dan volledig afkoelen.
-Meng de poedersuiker met de melk en het vanille extract.
-Snijd de afgekoelde cake in stukken en verkruimel in een kom. Meng er het poedersuiker mengsel door.
-Draai balletjes van het beslag. Ga door tot het beslag op is en laat de cakeballetjes een uur opstijven in de koelkast.
-Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Steek in elk balletje een satéprikker. Haal de cakepops door de chocolade en prik ze op een piepschuim blok om af te koelen.
-Decoreer de cakepops met discobolletjes.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en origineel nagerecht
Ingrediënten
Voor de cake:
115 gr boter, op kamertemperatuur
175 gr zelfrijzende bloem
200 gr kristalsuiker
125 ml melk
1 citroen, de rasp
2 eieren
2 tl vanille extract
Voor de cakepops:
170 gr poedersuiker
2 tl melk
1 tl vanille extract
500 gr chocolade
115 gr boter, op kamertemperatuur
175 gr zelfrijzende bloem
200 gr kristalsuiker
125 ml melk
1 citroen, de rasp
2 eieren
2 tl vanille extract
Voor de cakepops:
170 gr poedersuiker
2 tl melk
1 tl vanille extract
500 gr chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
lange satéprikkers of lollystokjes
cakevorm
stukje piepschuim
cakevorm
stukje piepschuim
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1470169
Homepage ID
1090993
Teller
72
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid