Bereidingswijze
-Smelt een flinke klont boter in een pan en schroei er het gebraad in dicht langs alle kanten. Leg het gebraad vervolgens in een ovenschaal en zet het gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Als het vlees een kerntemperatuur heeft van 58 Ć 62 graden is het klaar.
-Schil de worteltjes en leg ze samen met de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Plaats de bakplaat 30 minuten in de oven bij het vlees.
SERVEREN:
-Snijd het gebraad in plakjes. Serveer samen met de geroosterde worteltjes en aardappeltjes.
-Schil de worteltjes en leg ze samen met de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Plaats de bakplaat 30 minuten in de oven bij het vlees.
SERVEREN:
-Snijd het gebraad in plakjes. Serveer samen met de geroosterde worteltjes en aardappeltjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker
Ingrediƫnten
1 Ardeens varkensgebraad (1 kg)
1 bussel jonge wortelen
400 gr krieltjes
1 takje tijm, grof gehakt
1 takje rozemarijn, grof gehakt
olijfolie - boter
peper - zout
1 bussel jonge wortelen
400 gr krieltjes
1 takje tijm, grof gehakt
1 takje rozemarijn, grof gehakt
olijfolie - boter
peper - zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1470163
Homepage ID
1090993
Teller
38
Bron
njam - Stephanie bex
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid