Kip piri piri

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 04/17/2019 - 21:27
Bereidingswijze
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Snijd de knoflook fijn.
Snijd het steeltje van de rode peper.
Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Snijd de peper in stukjes.
Doe het rasp, sap, de paprikapoeder, rode peper, knoflook, oregano, olie, azijn en het zout in de keukenmachine.
Pureer in 30 sec. tot een gladde saus.

Verwijder het elastiek van de kip.
Snijd de rug doormidden.
Bestrijk de binnen- en buitenkant met de helft van de saus.
Leg de helften met de platte kant naar beneden in de braadslee.
Zet 2 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de grillpan en gril de kip rondom 5-10 min.
Zet de braadslee met water onder in de oven.
Leg de kip op het rooster erboven.
Bak ca. 45 min.
Bestrijk na 20 min. met de rest van de piri piri-saus.
Afbeelding
Kip piri piri
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
1 stuks citroen
4 tenen knoflook
4 stuks rode pepers
2 theel. paprikapoeder
1 eetl. gedroogde oregano
100 ml milde olijfolie
50 ml rode wijnazijn
2 theel. zout
1 stuks hele kip (ca. 1.4 kg)
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Leuke tips
Combinatietip:
Lekker met rijst en sperziebonen.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1470161
Homepage ID
3885
Teller
57
Bron
ah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid