Kip met knoflook en tijm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 04/17/2019 - 20:48
Bereidingswijze
Verwijder het elastiek van de kip.
Bestrooi de kip met peper en zout.
Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 10 min. rondom bruin.

Pel de tenen knoflook en snijd in stukken.
Voeg met de fond en tijm toe aan de kip.
Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat de kip in 1 1/2 uur op laag vuur gaar worden.
Keer elke 30 min.
Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid.
De kip is gaar als de poten een beetje los zitten.
Of gebruik een vleesthermometer: als het vlees binnenin de kip 70 °C is, is de kip gaar.

Neem de kip uit de pan en leg op een schaal.
Bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
Laat ondertussen de jus op hoog vuur tot de helft inkoken.
Serveer de kip met de jus apart erbij.
Lekker met aardappelpuree en broccoli.
Afbeelding
Kip met knoflook en tijm
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
1 stuks hele kip (1.4 kg), op kamertemperatuur
75 gram boter
1 bol knoflook
1 pot gevogeltefond (380 ml)
1 bakje tijm (15 gram)
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1470159
Homepage ID
3885
Teller
10
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid